10 изключително важни фактора за локалното търсене

Проучването за локалните фактори на търсачките е публикувано за пръв път през 2008 г. от Дейвид Мим. От тогава насам това се превърна във важен момент за оптимизацията на сайтове. Има 83 фундаментални фактори за локалното търсене през 2013, тук са събрани 20 от най-важните. Обяснена е концепцията на всеки фактор от локалното търсене. Тази информация ще ви е полезна да популяризирате местния си бизнес.

 

  1. Правилните асоциации – Те са достатъчно важни, за да бъдат класирани на първо място в проучването. Докато създавате своя профил в Google+ Local, ще ви се наложи да изберете две основни категории. След като въведете основните данни за вашия бизнес, ще ви се наложи да изберете първична (primary)категория. Идеята е много проста. Ако искате да излизате в резултатите, след като се търси „зъболекар в Пловдив”, трябва да изберете категория „Стоматолог”.
  2. Посочете физическия си адрес – Много е важно да посочите точния си адрес, за да ви асоциира търсачката с локалния ви район.
  3. Правилно цитиране – терминът означава споменаване на пълното или частично имена вашата фирма, адрес и телефонен номер. Точното цитиране на вашия бизнес помага да бъде включен в директории като YP.com, HotFrog, or Best of the Web. Уверете се, че данните ви са попълнени правилно.
  4. Качество и авторитет на цитирането – Бизнес, който е регистриран в качествени сайтове, ще има повече успех. В началото фирмите трябва да се съсредоточат да бъдат включени в малко, но качествени сайтове за регистрация. Използвайте инструмента в GetListed.org, за да бъдете сигурни, че имате регистрация в десетина основни, авторитетни директории.
  5. Данни посочени в сайта ви и реални данни Google ще се опита да засече дали данните (адрес, телефон), които сте посочили на сайта си, ще съвпаднат с назоваването на името, адреса и телефона ви от потребители.
  6. Брой на структурирани цитати – Тук отново става дума за адреса, телефона и името на вашия бизнес. Освен качеството на тези цитати, количеството също е от голямо значение. Всеки местен бизнес трябва да изгради определен брой от цитати. Колкото по-конкурентно способни сте, толкова повече цитати трябва да имате.
  7. Авторитет на домейна – В момента съдържанието на сайтовете е от голямо значение както в местното, така и в органичното търсене. Авторитетът на домейна е показател, който може да предскаже колко добре ще се представя вашия сайт.
  8. Официално потвърдена страница на местния бизнес – Създаването на страница в Google+ eпървата стъпка към добро местно класиране. Втората е да се потвърди собствеността на тази страница. Това става чрез получаване на е-мейл от Googleс pin код.
  9. Град и държава в заглавието на вашата страница в Google+ – Местната ви страница в Google+ трябва да отвежда на главната страница на сайта ви. Тази страница на сайта ще има елемент в кода, който си нарича “Title Tag”.Това изпраща много важен сигнал до търсачките за добрата сео оптимизация и класиране на вашия местен бизнес. Същите, но професионални и детайлни услуги може да намерите на www.seopal.bg.
  10. Близост на вашия адрес до центъра – Традиционно центърът се определя според GoogleMaps. Toва е фактор, върху който няма да имате голям контрол. Някои фирми, намиращи се извън този център на бизнес радиус, може да са в по-неблагоприятно положение в сравнение с конкурентите, които са в рамките на радиуса.

HTML код на статия

Автор: vencislavbalinov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар