Бъдещето в две прости думи: Енергоспестяващи крушки

Повечето домове и офис пространства започват да използват енергоспестяващи крушки. Хората, които полагат грижа за околната среда, ги избират съзнателно и ентусиазирано. В някои страни потребителите се поощряват от законодателството или парламента да направят именно този избор. Въпреки че енергоспестяващите крушки са по-лесни за намиране, в сравнение с класическото предложение на пазара, тук трябва да се отбележи, че те са различен вид и подходът към тях трябва да бъде такъв.

 

Инсталация

На първо място трябва да се отбележат разликите по отношение на монтажа на енергоспестяващите крушки. Потребителите трябва да държат лампите единствено за пластмасовата част. По този начин те трябва да се завият внимателно за фасунгата.  След като крушката е правилно поставена, не се опитвайте да включите и изключите осветлението. Потребителите трябва да оставят енергоспестяващите крушки в покой за около 15 минути. Това е начин да се постигнат най-голямата ефективност и спестявания на този вид лампи. 15-минутната пауза удължава и живота им.

 

Всяка крушка да си знае…  

Потребителите трябва да са наясно как да прилагат правилната крушка за правилната ситуация. Енергоспестяващите крушки идват в много разновидности и размери. Това означава, че те трябва да бъдат съобразени с осветителното тяло, а също и с препоръките на производителя. Някои от енергоспестяващите крушки се монтират по класическия начин, други имат специални изисквания. Неправилно подбраните енергоспестяващи крушки могат да навредят на осветителното тяло, електрическата система и да застрашат обитателите на дома или офиса.

 

Осветление за отворени пространства

Осветлението за откритите пространства на дома има собствени правила, на които се подчинява. Много е важно осветителните тела да бъдат предпазени от атмосферните явления. Те могат да бъдат наранени от отломки, хвърлени предмети и силен дъжд, градушка и т.н. В по-студените региони трябва да се обръща специално внимание на температурите, при които могат да работят енергоспестяващите крушки. Това е информация, която може да се намери на опаковката. Това е рестрикция, която може да намали избора от крушки, но няма да е невъзможно да се намерят.

 

Внимание при изхвърлянето

Потребителите трябва да бъдат много внимателни, ако използват по старите варианти на енергоспестяващи крушки, които искат да заменят с по-нови. Понякога те съдържат известно количестово живак, който може да бъде опасен за хората. Това означава, че те не могат да бъдат захвърлени в кварталната кофа за боклук. Много компании производители на подобни осветителни тела вземат обратно елементите, които имат нужда от рециклиране. Новите енергоспестяващи крушки се произвеждат с много по-малко количество живак и амалгама, която се транспортира и складира по-лесно. Освен това, новите крушки се продават с допълнителна информация, която окуражава потребителите да ги върнат за рециклиране, след като вече няма да ги използват.

 

Потребителите използват последните иновации на енергоспестяващите крушки, за да спестят пари и да потребяват по-малко електрическа енергия. Те са идеалното решение, когато става дума за предпазване на околната среда и да се възстановят щетите, които са били нанесени. Много е важно да възпитаме тези полезни потребителски навици у децата си. Така ще дадем на света едно поколение, което е отговорно за околната среда и нейните проблеми. Само с използването на енергоспестяващи крушки от повече домакинства могат да се постигнат забележителни резултати по отношение на пестенето на електрическа енергия.

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар