Какво се промени в света на SEO оптимизацията?

Промените за SEO оптимизацията сякаш валяха през 2013 г. Има някои практики, които няма да се използват през новата 2014 г. Има и такива, които са тук, за да останат за известно време.
Много важно уточнение за този материал е, че той разглежда всички възможности. Няма значение дали те са позволени от търсачките, или не. Всеки може да ги използва на своя отговорност, или да не го прави.

Private Link Networks (б.а. Частни мрежи за връзки)
Правилно проектираните Private Link Networks, съставени от няколко сайта, от които сте си купили ликове, са повече или по-малко невидими за Google в момента. Това е практика, която е характерна за специалистите, които се занимават със SEO оптимизация тип black hat (б.а. черна шапка).
Все пак това е подход за реклама, който не си заслужва времето и парите, които влагате в него. Да си купите линкове към сайтове с качествено съдържание, ще ви излезе по-скъпо, от това да напишете интересни материали за сайта си. Това наистина е риск, който не си струва да бъде поет.
Все пак има и легитимен начин това купуване на връзки да се случи. От гледна точка на SEO оптимизацията това би бил по-правилен подход. Вие можете да си купите действащи блогове. Препоръчително е да наемете и блогърите, които работят в тях. Това е напълно оправдана тактика, която може да се използва и като част от стратегията за SEO оптимизацията.

Тактики, които са потенциално опасни
– Постове от гостуващи автори, създадени само за целите на SEO оптимизацията – Google затяга политиката си за изграждане на връзки. Това означава, че няма смисъл да се правят самоцелни публикации от гостуващи автори, само за да се подобри стратегията за SEO оптимизация.
Мислете си за линковете, които изграждате, сякаш те са no follow. Това е единственият начин да прецените, дали създаването на един линк има смисъл или не.
– Частично съвпадение на Anchor текст – Това е тактика в SEO оптимизацията, която беше широко използвана в миналото. Вероятно това положение е следствие от точното съвпадение на Anchor текст. Хиляди хора са се втурнали да го променят и не са довършили започнатото.
– „Прилично” съдържание – Интересен факт е, че има сайтове без каквото и да е съдържание, които временно успяват да постигнат добър ранг. Ясно е, че става дума за практики на SEO оптимизацията, които не се толерират от Google. Това се постига с невероятно много количество линкове, които посочват към един сайт. Освен това след ъпдейта Panda никой вече не може да си позволява да пуска съдържание, което няма високо качество.

В заключение
SEO оптимизацията се променя с всеки изминал ден. Това означава, че това повлича много други промени по пътя си. Например изискванията за съдържание са станали съвсем различни. Това е и причината, поради която трябва да се следят обновленията, които се случват и касаят оптимизацията. Изграждането на стратегия за този тип маркетинг е дейност, която често отнема време и планиране. Уверете се, че правите най-доброто за своя сайт, за да не отидат усилията ви напразно. Съществуват практики, които никой няма да помни след още една година, както и такива, които ще останат класически за SEO оптимизацията.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар