Правилният подход към рекламата в локалното търсене

Локалното търсене и функциите му извървяха дълъг път на промени през изминалите години. Това естествено се отрази и на потребителите, които използват опцията на търсачките. Процеси като този трябва да се отразят и на начина, по който бизнесът избира стратегията за своите онлайн маркетингови усилия.

В крайна сметка заради симбиозата на всички тези фактори, могат да се направят някои изводи за рекламния бизнес и локалното търсене. Те могат да послужат за основа както на стратегията за развитие на маркетинга и подобряване на резултатите от локалното търсене, така и на потребителските преживявания.

  1. Опростеното представяне на продуктите

Продуктите, които се предоставят в резултатите на локалното търсене, трябва да бъдат максимално опростени. Това дава възможност на местния бизнес да развие повече интересни подходи, когато става дума за рекламата. Естествено в края на кампанията всеки собственик иска да види конкретните цифри на успеха. Това означава, че възвръщаемоста на инвестициите трябва да бъде лесна за изчисляване.

Големите търсачки са в състояние да опростят процеса на реклама за малкия бизнес. Те могат да направят всичко много по-бързо, лесно и евтино. Все пак, когато вече става дума за реални измерения на локалното търсене и рекламните компании, търсачките ще искат да знаят дали рекламодателите са доволни.

Именно това е идеята, която е залегнала в изграждането на новата платформа Bing Ads Express. Там е потърсен идеалният баланс между автоматизирани процеси, за да улеснят подаването на рекламите от страна на бизнеса, който разчита на локалното търсене. Все пак от търсачката не са забравили да им предоставят и добри нива на контрол над рекламите, които потребителите ще виждат.

  1. Стартова програма за себе-доказване

Компаниите, които разчитат на локалното търсене и предлагат стартови програми, са много по-надеждни, в сравнение с онези, които казват, че имат „идеалното решение” за потребителите. Те помагат на рекламодателите да свикнат с новите методи на работа  и продукти в локалното търсене. Освен това, те свикват да следят нивата на възвръщаемост на инвестициите.

Всеки рекламодател, който разчита на локалното търсене, трябва да запомни една проста истина. Човешката връзка с клиентите е ключът към развитие на местния бизнес. Затова трябва да се правят маркетингови проучвания. Без значение колко е ефективно едно решение, местният бизнес трябва да се докаже преди продуктите или услугите му да бъдат взети на сериозно.

  1. Вертикално предимство

Компаниите, които са вертикално фокусирани, имат значително поле за изява, що се отнася до потребителско преживяване и категории на услугите или продуктите. Докато платформите за локално търсене на Google и Yelp са хоризонтални, много стартиращи платформи използват вертикалното разположение.

След като този подход започва да печели повече популярност, това може да донесе и позитиви на местния бизнес. Например, все повече ресторанти позволяват на потребителите да правят онлайн резервации.

Благодарение на вертикализациата на локалното търсене, собствениците на бизнес имат възможността да намерят нови платформи за реклама. Локалният бизнес се провали масово в опита си да рекламира във вертикални платформи. Именно това е причината, поради която може да се очаква коренна промяна.

  1. Обръщането към мобилните устройства

Броят на смартфоните в световен мащаб нараства в геометрична прогресия. Собствениците на бизнес, които разчитат на локалното търсене, не могат да остават и секунда назад в този процес.

Този невероятно бърз растеж се отразява и на начина, по който потребителите търсят и купуват продукти или услуги. Според данните, които предоставят повечето големи вериги за продажба на дребно, една трета от покупките са направени благодарение на използването на мобилен телефон. Това е възможност, която не може да бъде пропусната от собствениците на бизнес, които разчитат на мобилното и локално търсене.

За автора: Атанас Вълчев е SEO специалист в СЕО Пал с над 4 години опит. Той се интересува предимно от локално SEO. В СЕО Пал той помага на клиенти с използването на услуги като Google My Business и други.

HTML код на статия

Автор: atanasv


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар