Свързване на трансформатори за осветление

Осветлението в повечето случаи работи с напрежение от 12 волта. Това са осветителните тела, които могат да се намерят в домовете и градините. Ниското напрежение се прилага в подобни уреди както с цел ефективност, така и за безопасност на потребителите. Крушките, които имат ниско напрежение, доставят изобилие от светлина без притеснение от токови удари. Тяхното приложение нараства невероятно много, защото те могат да се монтират около или в басейни, спа-центрове или за външна употреба. Трансформаторите използват за работата си стандартната енергия за битови нужди, която идва от електропреносната система към контакт. Уредите имат един единствен изход, но някои от тях могат да имат и повече. Потребителите, които са на път да направят това свързване, трябва да притежават електрически умения. Това помага както за избора на правилните елементи за електрическата верига, така и при самото им свързване.

Необходимото

За осъществяване на този проект е необходимо да се набавят някои инструменти. На първо място проектът изисква основни инструменти, като комплект от отвертки. Освен това, клещите трябва да бъдат под ръка на потребителите, които са се заели със свързването на трансформаторите. Основните инструменти за инсталация, като кабели, конектори, също са важни. Те на всяка цена трябва да бъдат съобразени с изискванията на системата.

Инструкции за свързването

Инсталирайте осветлението с ниско напрежение, което има нужда от трансформатори, така, че да се намира близо до контакт на стената. Някои модели за осветление са водоустойчиви, което означава, че могат да бъдат инсталирани и на открито. Все пак трансформаторите от тези вериги отново трябва да се намират на сухо място.

След това трябва да се пристъпи към избор на място за осветителните тела. Това означава, че има някои неща, които трябва да се преценят предварително. Като например, връзката с електропреносната система.

Изискването на електрическата верига

Изберете кабели или конектори (http://vikiwat.com/zhak-mono-2.5-m-zhki-metalen.html), които отговарят на вашата система, която ще включва трансформаторите. Има няколко варианта, от които може да се избира. Кабелите са наистина много важни. Те трябва да бъдат съобразени с истинските изискванията за мощност на електрическата верига.

Процесът на свързването

Следващата стъпка изисква да се свърже изходното окабеляване на системата. Системите на осветлението обикновено имат изисквания за ниско напрежение, затова им се налага да използват трансформатори. Системата за осветление се свързва така, че всеки извод на крушките да получава два конектора от трансформаторите. Всички осветителни елементи от електрическата система трябва да бъдат свързани паралелно. Това означава, че двата конектора, които традиционно излизат от трансформаторите, могат да бъдат използвани за свързването на няколко осветителни тела в системата.

Много е важно да се отбележи, че не можете да се вземе един кабел от трансформаторите, за да се свърже една електрическа крушка. Освен това, не може да се свързва една крушка и след нея да идва още една. Двата кабела от трансформаторите се свързват с първата крушка. След това те се удължават, за да достигнат до втората крушка от веригата.

Финал

Трансформаторите, които осигуряват ниско напрежение, използват електричеството, което тече от контактите в домовете. Повечето трансформатори се продават с кабели, които имат щепсел на края, за да се улесни включването им. В други случаи щепселът на трансформаторите е с три щифта.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар