Съобразете хостинга с нуждите на компанията си

На базово ниво сайтовете представляват информация на компютър, свързан с интернет. Някои са по-сложни в сравнение с други. Някои използват по-напреднали програми и получават повече трафик. Именно това е причината, поради която различните сайтове изискват различни хостинг услуги. Има пет основни вида хостинг услуги, които се различават по възможностите, изпълнението (скорост и максимален трафик) и цената.

Оптималният вариант

Фирмите, които си търсят хостинг услуги трябва да се придържат към най-ниската цена за най-подходящия пакет от функции. В случай, че бизнесът се разрасне, трябва да има и вариант за подобряване на хостинга. Много компании, като GoDaddy, предлагат допълнителни стимули, като безплатна реклама за вашия уеб сайт в Google, Bing и Facebook.

Задължителни изисквания

Повечето компании, които заявяват своето онлайн присъствие, трябва да имат и адрес за електронната си поща. Много хостинг доставчици предлагат тази услуга. Възможно е имейл услугата да не е най-силната страна на компанията, която сте избрали. Това ще стане причина услугата да бъде с много ограничения. В този случай компаниите могат да изберат да използват Google за създаването на безплатен служебен имейл адрес.

Shared (споделен) хостинг

По-голямата част от компаниите с малък размер получават всички функции, от които се нуждаят с shared (споделен) хостинг. Цената на тази услуга средно е около 10 долара на месец. Информацията и активите (видео, снимки, текстове) на сайта ще бъдат разположени на малка част от харддиска. Освен това вашият сайт ще споделя цялото пространство с други фирми.

Тази хостинг услуга е толкова евтина, защото вие споделяте един компютър и интернет връзка с други потребители. В тази услуга липсва гъвкавостта за въвеждане на определени функции. Освен това в случай, че един сайт от тези, с които споделяте услугата, има голям трафик, това може да доведе до проблем с връзката към вашата страница.

Виртуални частни сървър – Virtual Private Server (VPS )

Тази хостинг услуга, ви позволява едновременно да споделяте място на сървъра, но и да получавате стабилна връзка и пространство. Останалите потребителите не могат да ви ограничат по никакъв начин, подобно на предното предложение. Това е голямото предимство на VPS. Разлика има и в цената на услугата. Повече контрол над системата си можете да получите в диапазона от цени – 20 – 150 долара на месец.

Dedicated (посветен) хостинг

Това е сравнително скъпа услуга на пазара. Обикновено може да се намери в рамките на 100 – 250 долара на месец. Предимствата обаче са много големи. Вашият сайт ще е единственият, който се помещава на сървъра, следователно всички ресурси ще бъдат посветени на вас. Това ще ви даде възможността да използвате програми и да добавяте функции, които по-евтините хостинг алтернативи няма да позволят.

Съоръжение за колокация

Мислете за тази хостинг услуга като за идеята да притежавате част от имотите в квартала си. Вие можете да закупите свой собствен компютър, който да съхранява информацията на сайта ви. В предните три предложения вие единствено наемахте тези компютри. Това е скъпо решение, обикновено струва около 200 долара на месец.

Cloud хостинг

Cloud хостингът все още е много нова услуга. Проучванията на пазара обещават тази услуга да се предлага на ниски цени, подобни на тези за VPS с разширени функции. Големият плюс на тази услуга е, че ще плащате само за услугите, които ползвате. Освен това хостинг план като този може да се промени за минути, ако нуждите ви за трафик порастнат или намалеят.

HTML код на статия

Автор: vencislavbalinov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар