Храсторези Stihl FS 360 C-E – представяне

Здрав, комфортен и мощен професионален храсторез на Stihl с двигател 1.7 кВт / 2.3 к.с., подходящ за косене на всякаква жилава и спластена трева. Работи с всички модели ножове за косене на трева и циркулярни дискове за рязане на храсти и издънки с диаметър 6-8 см. Подходящ за използване от обществени служби и фирми – за поддръжка на паркове, градини, банкети и др. площи. Може да се използва в личното стопанство, в големи овощни градини,  лозя, пресечени терени, терени с големи наклони и др. Оборудван с двутактов двигател с технология 2-MIXна Stihl, осигуряващ висока мощност и производителност при разход на гориво с до 20% по малко в сравнение с по старите традиционни двутактови двигатели на Stihl, но без технологията 2-MIX, която представлява цилиндър с четири канала с принцип на продухване. Освен намаления разход на гориво, за да е в съответствие с изискванията за отпадни газове на EU са намалени и нивата на вредни емисии с до 70 %. За улеснение на стартирането храсторезите от този модел постоянно са на контакт и по този начин двигателят е винаги готов за стартиране. Друго удобство при този модел храсторез е фиксирането на блокиращия лост, с което смяната на режещия инструмент става по лесно. Големият резервоар за гориво с уголемен отвор  за зареждане е с вместимост 750 мл, благодарение на което се гарантират дългите интервали на работа без презареждане и улеснено зареждане. Заради прозрачния цвят на нивото на горивото се вижда много добре от вън.  Хартиеният филтър с удължен живот осигурява дълги интервали на смяна. Този модел храсторези разполагат с зимен режим на работа освен нормалния летен, като превключването между тях става бързо посредством плъзгач. Зимният режим на работа предотвратява заледяването на карбуратора и въздушният филтър като топлият въздух от цилиндъра се насочва към филтъра и карбуратора. Ергономичната лостова ръкохватка осигурява естественото движение на храстореза по време на работа и е особено удобна при косене на по-големи площи. С помощта на крилчата гайка регулирането на ръкохватката става изключително лесно и бързо.

Лесно стартиране почти без усилие благодарение на вградена допълнителна пружина между стартерната ролка и коляновия вал, която противодейства на съпротивлението на буталото и развърта коляновия вал когато силата на натяг надвиши съпротивлението на буталото, вследствие на което двигателя запалва.

Благодарение на 4-точковата антивибрационна система нивото на вибрацийте от двигателя и въртящия се инструмент към ръкохватките са намалени до минимум посредством стоманени пружини, осигуряващо комфортна работа почти без усилие. Мултифункционалната ръкохватка е снабдена с всички елементи за командване и управление на двигателя с една ръка, с което се улеснява максимално работата с храстореза.

Този модел храсторези разполагат с регулираща система на карбуратора – компенсатор. Функцията на компенсатора е да се избегне получаването на богата горивна смес при силно замърсяване на филтъра , като по този начин двигателя запазва постоянна мощност по дълго. Двигателя работи добре докато повърхността на филтъра не се замърси над 80%, даващо възможност за продължителна и комфортна работа без прекъсване за почистване на филтъра.

Друго удобство на модела е безинструментовото регулиране на ръкохватката, посредством крилчата гайка и изключително удобния презраменен колан – самар с комфортна кука за бързо и лесно закачване и откачване на машината, облекчаващ работата с храстореза.

За по голяма безопасност при работа в окомплектовката на храстореза има и предпазни очила с широка странична защита.

Благодарение на високите обороти на рязане – 12500 об/мин и ниското тегло 8.5 кг., храсторезът на Stihl FS360 няма конкуренция в класа си спрямо други марки.

HTML код на статия

Автор: nobreak


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар