Топ 3 най-добри приложения за защита на смартфон

Според последните проучвания на пазара за приложения едно от най-търсеното е приложения за защита на телефона от злонамерени софтуери и загуба или кражба. Макар всеки, който има смартфон да е любител предимно на игрите излиза, че всеки се е замислил преди това за защита на телефона си. Но все още механично повредените телефона от изпускане или падане водят класацията пред изгубените или откраднатите, което означава, че веднага след като се сдобиете с нов Самсунг е добре да му осигурите и кожен калъф за samsung galaxy, а чак след това да помислите и за защита от зловредни приложения, софтуери или атаки. И така, въпроса е как да си изберем най-доброто приложение за защита на телефона ни след като на пазара се предлагат наистина много и всяко с доста функции.

Едно от най-предпочитаните приложения от притежали на телефони с операционна система Windows е ESET. Приложението е най-търсено от притежателите на Windows операционна система, но то също е подходящо и за Symbian, Android – които пък са най-ползваните у нас операционни системи. Големият плюс на програмата е, че всички приложения, които ползвате на телефона си, всяка една папка и карта памет се сканират непрекъснато за вероятни заплахи. Ако такава се появи веднага бивате сигнализиран и можете да реагирате навреме. А ако получавате обаждания от нежелана личност можете да блокирате телефонния й номер. Това се отнася и ако трябва да контролирате телефона на детето си!  А последно време все повече се търсят приложения с опции за родителски контрол. Разбира се приложението ви позволява и да изтриете цялата информация в телефона си в случай, че попадне в неподходящи ръце и всичко това само с изпращането ан едно текстово съобщение до телефона си.

Bullguard е още едно чудесно приложение пълно с много възможности, които да задоволят и най-претенциозния вкус. Това е приложението, което дава отдалечен достъп на притежателя и по този начин той може да го заключи или направо да изтрие данните в него. Освен силиконов калъф за iphone това приложение е задължително за всеки родител, който иска да упражнява контрол върху телефона на детето си. С навлизането на смартфоните в употреба и на деца такова приложение за контрол на достъп е задължително! Друго приложение, което е разработено с конкретната цел родителите да имат контрол върху децата си е iHound, но то е изцяло платено след изтичане на пробния период.

И най-малката изненада на пазара на мобилните приложения за защита е, че едно от най-предпочитаните приложения в сферата на мобилните комуникации е този на Касперски. Вече доказан софтуер за компютри се появява и неговата мобилна версия със същото високо качество.  Предимството на това приложение е, че можете да изтриете информацията от телефона си дори и ако е със сменена сим карта.

 

HTML код на статия

Автор: summer


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар

Още статии от категория "Вируси и защита"