Дизайн на уебсайт

Нека сега Ви попитаме: Кое  е първото нещо, което Ви прави впечатление, когато посещавате нов за уебсайт?

Правилно –дизайнът!

Ако вашият сайт  е вашата проекция в онлайн пространството, то дизайнът на Вашия сайт е Вашият бизнес облик, онова нещо което потребителите влизат в досег, докосвайки се за пръв път до Вашия бизнес.

Дизайнът е  онова, което ще накара потребителят да си мисли по определен начин за Вашия бизнес, да остане по-дълго на сайта Ви или да го напусне на мига, в който той се зареди.

Именно дизайнът ни кара да харесваме, или да не харесваме даден сайт още от пръв поглед.

Програмисти, криейтъри и уеб дизайнери всъщност са изградили един своеобразна наука за сайт-дизайна.

Независимо дали дизайнът на сайта е  правен на готов темплейт или е  по индивидуален проект (custom) той трябва да отговаря на  няколко основни въпроса:

  1. Служи ли дизайнът на сайта Ви на Вашите бизнес цели като цяло и на целите на сайта Ви?
  2. Представя ли ви дизайна в онзи имидж, който искате потребителите на имат за Вас при първия онлайн контакт? Т.е. какъв имидж Ви създава настоящият Ви уебсайт?
  3. Към какви действия на Вашите потребители предразполага настоящия Ви уеб дизайн на сайта?
  4. Съобразен ли е сайт дизайна Ви с потребителското преживяване?
  5. Лесен и  удобен за навигация ли е дизайна на сайта Ви?
  6. Какво впечатление прави началната страница? А ключовите вътрешни страници?

Дизайнът на сайта Ви, освен че трябва да е лесен за навигиране, да Ви представя в подходящата светлина от гледна точка на имидж  и репутация, трябва да е съобразен с потребителското преживяване и то погледнато от гледна точка на всяка една подгрупа потребители.

Защото сайта Ви се разглежда от отделни подгрупи потребители, като всеки един от тях  е на различно ниво в така нареченото „потребителско пътуване към покупката”.

Дизайнът Ви, от тази аспект, трябва да  е  универсален – да предлага онова, от което потребителят се нуждае в конкретния момент  и то по тъкав начин, че потребителят да не бъде издразнен от агресивни pop up банери или други, навлизащи в личното му пространство елементи.

При уеб дизайна има определени модни тенденции, които се променят на няколко години, така че модата  и тук  е от значение.

HTML код на статия

Автор: vvebmaster


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар