Оптимизация на сайт за начинаещи

Имате чисто нов, красив уеб сайт на който много се радвате? Да де, ама ако само вие си го гледате, какво от това, че е прекрасен? Мечтали сте си да сте собственик на уеб сайт и всички да го откриват лесно и потребителите ви да се увеличават? Мечтата ви може да стане реалност, но само с „красивия сайт” няма да стане – нужна ви е оптимизация на сайт.

Има няколко неща, които можете да направите, ако сте начинаещ и искате да успеете. Като за начало не бива да забравяте, че SEO оптимизацията на уеб сайт е дълъг и продължителен процес. Ако не сте сигурни дали ще успеете със собствени сили, е добре да потърсите SEO услугите на фирма, която може да поеме отговорността да изкачи сайта ви в по-предни позиции в търсачките. Примерно Cloxy: http://www.cloxy.com/seo/

Но ако искате да опитате сами да се справите, можете да предприемете няколко основни стъпки, които ще се опитаме да ви разкрием съвсем накратко в тази публикация.

  • Запомнете, че няма нещо по-важно за оптимизацията на сайт от качественото, уникално съдържание. Никога не копирайте чужди текстове – създавайте свои или ползвайте услугите на професионални копирайтъри. За Гугъл едно от най-важните неща са тъкмо оригиналните и качествени текстове.
  • Създавайте видеоклипчета и ги поставяйте на главната страница ( чичко Гугъл е доста благосклонен към видеото, поставено на първата страница в сайта, но пак не бива да забравяте – поставяйте само оригинално видео ).
  • Определете подходящите ключови думи за вашия сайт и ги използвайте в текстовете, които създавате. Добре е да използвате т.н. ”смесени” ключови думи. Примерно, ако ключовата ви дума е „врати” можете да използвате освен „врати” и „интериорни врати”, „врати Бургас”, „врати цени” т.н.
  • Изграждайте входящи връзки ( линкове ) към вашия сайт.
  • Изграждайте социални сигнали към сайта си от популярните социални мрежи, като Google+, Twitter, Facebook, Pinterest, Delicious…
  • Изграждайте бранд сигнали към сайта си. Определете бранда си и се постарайте това наименование да се споменава на достатъчно места в Интернет (brand mentions).

Това е само една съвсем малка част от цялостната SEO оптимизация на сайт и трябва да изминете още доста дълъг път, за да успеете, но не се отказвайте и ще успеете.

HTML код на статия

Автор: cloxy


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Оптимизация на сайт за начинаещи, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар