Истинското почистване на офиса

Офисите се нуждаят от по-сериозно почистване…

Офисите обикновено се посещават от много хора, а потокът от пристигащи и заминаващи в някои случаи просто изглежда безкраен. В това число спадат банкови офиси, туристически агенции, консултантски фирми и други. За съжаление, всички посетители оставят след себе си някаква следа, разбира се несъзнателно. Това могат да са стъпки от обувки, отпечатъци от пръсти, кал по земята или микроби по различните повърхности. Съответно, на местата, на които дейността на офиса е свързана с по-голям поток клиенти положението е най-зле.

Офисът и персоналът, който отговаря за хигиената…

Обикновено в офиса хората спазват някакви най-общи хигиенни правила, които поддържат хигиената в някакви норми, но далеч под нивото, което се спазва у дома. Обикновено в по-големите офиси просто има един служител, който се занимава с почистването на офиса, като думата почистване тук е твърде силна. Това почистване на офиса обикновено се изразява в някои най-общи дейности, като например от време на време да минава с мокра стирка и да изхвърля боклука от кошчетата. И тук трябва да отбележим, че служителите всъщност нямат вина за това.

За истинско почистване на офиси говорим едва тогава, когато с дейността се заеме професионална фирма, която знае точно какво и как да направи за да постигне задоволителни нива на хигиена.

Обикновено най-добрият начин, по който може да постъпи един мениджър на фирма е да сключи договор с професионалисти, които се занимават с почистване на офиси и домове, като при сключването на абонамент клиентът получава символични цени и наистина примамливи условия.

Професионалното почистване на офиси действително е трудна задача, защото трябва да се прави често и също така е необходимо да се използват по-силни и активни препарати, които да премахнат вируси, бактерии и други замърсявания, които са останали след множеството служители и клиенти.

В удобно за клиента време…

Почистването на офиси не се отличава от това на един частен дом, но с тази разлика, че тук задължително трябва да се спазят някои правила. То трябва да се прави много по-редовно и старателно от това на един апартамент или къща например, просто защото трафикът на хора в един офис обикновено е много по-голям.

Друга особеност, за която е важно да се помисли е, че почистването на офисите трябва да се осъществява в удобен за клиента момент. Това обикновено е преди или след работно време, а може също така да се направи и в почивен ден, в който служителите няма да са там и не се очаква да има клиенти.

Представете си какво неудобство би било за една туристическа агенция ако в най-натоварения момент в средата на седмицата насред работния ден се започне основно почистване. Това просто би пропъдило всички клиенти.

Професионалното почистване на офиси е дейност, в която трябва да се избере подходящата фирма, подходящото време и да се използват съответните препарати и техника. Ако всичко това се направи както трябва, тогава хигиената в офиса ще е на много високо ниво, а това няма да остане незабелязано от клиентите.

HTML код на статия

Автор: IdeaMax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар