Практични съвети за изтребване на дървеници

Дървениците са насекоми, които се хранят с топлокръвни животни и човешка кръв. Цветът им е червеникаво – кафяв и притежават овална форма. Пълзящата сган може да бъде открита в гънките на дюшек или матрак, а също така и в процепите на леглото ви. Макар, че наличието на дървеници е неприятно за всяко домакинство, съществуват начини за изтребването им.

Един от най-сигурните начини да се отървете от дървениците, е като използвате професионална ДДД фирма Превента. Специалистите посетят жилището ви, за да го напръскат със специален препарат, който не вреди на човешкия организъм, но е безпощаден срещу инсектите. Естествено може да решите проблема и чрез собствените си сили и ние ще ви дадем няколко добри съвети.

Какво препоръчват експертите

Закупете спрей срещу пестициди и прочетете внимателно упътването. Пръскайте в дупките на леглата, гардеробите, шкафовете и други дървени части в жилището ви. Според отровата, която използвате зависи от това дали ще трябва да напуснете дома ви за няколко часа докато препарата подейства. При положение, че проблема зачести обърнете потърсете специализирана помощ.

Използвайте светли цветове за вашите завивки. По този начин вие ще намалите шанса дървениците да се скрият и те ще станат видими за вас. Кафявите буболечки ще станат видими и по този начин можете да ги напръскате и съответно унищожите. Разбира се, това не важи за яйцата на насекомите, защото последните са далеч по-невидими.

Подредете добре дома си и спазвайте хигиена. Постъпвайки по този начин намалявате местата, където дървениците свиват своите гнезда. Ако видите дупчици по мебелите запушете ги, за да не се превърнат в леговища на неканените гости.

Дървениците могат да бъдат пренесени чрез багажи, мръсни кашони или дори обувки. Винаги оглеждайте нещата, които влизат в апартамента или къщата ви, тъй като в противен случай може да станете лесна плячка на пълзящите натрапници. Постарайте се да изхвърлите всички ненужни вещи и неизползваеми мебели.

Понякога борбата с дървениците може да бъде по-продължителна и ние ви препоръчваме да се заредите с нужното търпение. Прибързаните действия могат да ви доведат до грешки и дори да увеличат дървениците в дома ви.

Как да реагирате, когато откриете дървеници вкъщи

На първо време не се паникьосвайте. Паниката е лош съветник и често ни пречи да вземем правилните решения. Спазете всички гореописани съвети, за да сведете популацията на инсектите до абсолютен минимум. Като последна и най-важна мярка се обадете на  ДДД фирма, която да разчисти след вас.

Ухапванията от дървеници наподобяват обрив от кожна болест или алергия. Уверете се, че сте станали жертва на малките кръвопийци и тогава действайте. Ако сте станали жертва на хапливите насекоми, то няма място за силни притеснения. Обикновено пъпчиците по тялото ви изчезват за няколко дни, но в случай, че проблемът се задълбочи посетете лекар, който ще ви препоръча специален антибиотик.

В случай, че живеете в София и имате дървеници в жилището си, то потърсете помощ от Превента ДДДД. Последната ще изтреби дървениците заедно с яйцата им, така че да не остане и помен от пребиваването им във вашия имот. Подсигурете си по-спокойни нощи, без да изпитвате страх от насекомите сред вас.

 

 

HTML код на статия

Автор: Mitko84


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар