Немският – един език с много възможности.

Германия е сред топ 3 на най-популярните дестинации за чуждестранни студенти. Повече от дванадесет процента от студентите от цял свят посещават в немските университети. Германия е привлекателно място за учене и дипломата от немски университет е една от най-високо ценените от работодателите, както и от магистърските и докторски програми в Европа.

Тук излагаме 4 предимства на изучаване на немски и следване в Германия:

  1. Немско висше образование.

В системата на висшето образование в Германия има за всекиго по нещо! В Германия има близо 450 държавни признати университети с повече от 17,500 курсове по различни специалности. Германските университети предлагат по нещо за всички нужди на студента и за подходящото ниво на обучение – било то бакалавър, магистър, държавен изпит или докторантура. Университетите осигуряват солидна база за научно-базирани проучвания, както и много различни професионални направления. В политехническите университети следването е много практично, а в академиите по изкуство, филмовите и музикални висши училища можете да навлезете в дълбочина в избраната насока.

  1. Такси за обучение

В немските университети се плащат много малки, а понякога и никакви такси за обучение. По-голямата част от германските университети се финансира от държавата. Бакалавърските програми в държавните университети обикновено са без такси или с минимални такива. За някои магистърски програми има определени такси за обучение, но те не са много високи в сравнение с тези в други държави в Европа.

  1. Стипендии за студентите

Чуждестранните студенти с отлични постижения могат да кандидатстват за стипендии за обучението си в Германия. Службата за академичен обмен в Германия (DAAD) е една от най-големите организации за подпомагане със стипендии по цял свят и предлага безброй програми за стипендианти. Без значение в коя страна или коя професия  – в базата данни на стипендии на DAAD ще намерите правилната за Вас! Тук ще намерите не само програмите на DAAD, но и на много други организации в Германия.

  1. Научаваш един от световните езици

Немският език е един от десетте най-говорени езици в света. Около 185 милиона души по света са усвоили немския език. Разбира се, можете да учите и без да имате престой в Германия, но с езиковите умения в реалния живот е много по-лесно да намерите много по-бързо немски приятели. Също така престоят в Германия е един голям плюс за вашето CV! Никой не казва, че немският език е много лесен – но има много начини да се учи немски, независимо дали е в езиков курс, с партньор в програма-тандем или с немски съквартиранти.

HTML код на статия

Автор: davitoz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар