Метални навеси от поликарбонат за дома и бизнеса

Защо да изберем метален навес за нашите нужди?

Металните навеси са широко приложими както в частни, така и в търговски сгради. Използват се за покриване на паркинги за автомобили, спирки – подслон за хора, спирки за обществен транспорт, козирки над входа на сградата, тераси, барбекюта, стопански постройки, навеси за дърва за огрев, беседки, паркинги, летни градини.

Огромното предимство на металните навеси от поликарбонат или сандвич панели пред тентите от плат е, че ви осигуряват приятна сянка през лятото, сигурно място в дъждовно време и покрив през зимата.

Предимства и недостатъци на метални навеси

Всички видове метални навеси се справят идеално както в горещените, така и при ниски температури. Те са устойчиви на естествени физико-химични, биологични и механични натоварвания. Но, все пак трябва да се има предвид, че металът се загрява бързо!

Това трябва да се има предвид при изграждането на навеси за почивка (беседки) така че, е добре да се направи дървен парапет в беседката, както и дървени седалки.

Основният враг на металните навеси е ръждата, която може да причини значителни щети, дори да унищожи структурата на метала за кратко време.

Избягването на фаталните последици ще трябва да се предотврати с обработката и защитата на металните елементи на навеса с поцинковане и боядисване.

Има и вариант да се изработи от алуминий, но крайната цена ще е доста по висока.

Техническата страна на въпроса – проекти и изчисления

Анализирайки всеки чертеж на навес от профилна тръба, дизайнът може да бъде представен в две части: метална рамка и покрив. Основата е вертикална колона от кръгла тръба квадратни или „П“ образни  профили.

За да придобиете пълна представа как ще изглежда навесът още пред да е изработен, фирма Съни Блинд Ви предлага визуализация на продукт.

Това дава твърдост на металната конструкция, помага да се запази геометрията, дори при значителни натоварвания.

Препоръчва се стълбовете да се поставят на разстояние 1,5-2 м един от друг. Ако сградата е в непосредствена близост до къщата, гараж, баня и т.н., тогава е препоръчително да се поставят подпорни колони в близост до основната сграда, която ще държи навеса.

Навеси с ферми

Основният товар от валежи и пориви на вятъра пада върху покривната система на навеса, така че е важно да се направи правилното изчисление на фермите, да се определи дебелината на профила за неговото производство.

Навесите тип ферма биват: Триъгълна, многоъгълна, успоредна.

За да се изчисли правилно фермата от профилна тръба за навес, е необходимо да се вземат предвид снега, натоварванията от вятъра, ъгъла на наклона на покрива, размера на конструкцията.

Експертите ще ви помогнат да избегнете грешки в доста сложни инженерни изчисления.

Металните конструкции тип навес могат да се заварят на самия обект. Другият и по популярен начин е да се заварят, да преминат обработка на поцинковане и боядисване в цеха на производителя. След това се сглобяват на обекта посредством болтове.

приложение на навеси от метални профили

Металният профил днес се превърна в един от най-популярните и търсени материали за производство на навеси от различни видове и типове с поликарбонатно покритие, тъй като основното му предимство е дълъг експлоатационен живот.

Ако се погрижите за такъв навес правилно, тогава ще можете да го ползвате десетки години. Такива навеси могат да се използват на различни места:

  • на паркинги;
  • в частни селски къщи за създаване на големи покрити площи на територията;
  • на различни обществени места.

Обхватът на навесите от метален профил е доста обширен, тъй като те са универсални структури с голям брой различни модификации.

В допълнение, има сенници от купол, дъга, пирамидална форма, както и единични и двойни склонове.

HTML код на статия

Автор: sunnyblind


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 7 гласа)
Метални навеси от поликарбонат за дома и бизнеса, 6.0 out of 6 based on 7 ratings

Напиши коментар