КПР без шанс за оцеляване

КПР остана отбора от Английската Висша Лига, който не успя да се отлепи от дъното на класирането. Със своите едва четири победи за изминалите 36 кръга КПР успя да победи само в четири от тях и спечели като цяло 25 точки, които обаче са крайно недостатъчно за оставане в Елита на Англия.

До края на сезона остават още няколко кръга, и теоретично КПР могат да се спасят с няколко поредни победи, като първата от тях могат да реализират в предстоящия им двубой от 37-мия кръг, където КПР ще се изправят един срещу друг с отбора на Нюкасъл. Нюкасъл е точно над чертата на изпадащите отбори, но съвсем скоро може да се окаже под нея, така че предстоят мигове на  напрежение и емоции в дъното на Английската Висша Лига.

Както казахме, КПР са един от сигурните изпадащи и ще играят в този двубой, за да защитят собствената си чест и евентуално някой отбор да се впечатли от изявите им, и да ги отърве от неприятната съдба да играят във второто ниво на английския футбол. Положението при “свраките”, е горе-долу същото, и за изненада на мнозина, футболистите на Алън Пардю са също един от основните кандидати за изпадане и участие в Чемпишъншип. Шанса това да се случи е достатъчно реален, туй като Нюкасъл имат преднина от само три точки от опасната зона и при неблагоприятно за тях развитие на останалите срещи от сезона, то “свраките” директно си заминават.

Закупуването на доказани играчи, назначаването на доказан мениджър като Хари Реднап не помогна на Куинс Парк Рейнджърс да изплува от дъното. Няма как да не отбележим, че на моменти “лондончани” показаха качествен футбол, но тези проблясъци бяха много кратки и затова съвсем закономерно по-всичко излиза, че ще играят през следващия сезон в Чемпиъншип и могат да се сърдят единствено и само на себе си.

Нюкасъл бяха преследвани от контузии на ключови играчи през целия сезон, които им попречиха да покажат истинското си лице. Това обаче не може да бъде оправдание на отбор, който през миналата година беше на крачка от ТОП4, а сега трябва да се спасява от изпадане! Повечето прогнози за футбол от Англия ги оставят в Елита и за следващия сезон, но наистина ще им е адски тежко в последните четири кръга.

Предвид факта, че победата за гостите, е на живот и смърт, а домакините не играят за нищо и едва ли ще се хвърлят на всяка цена, за да попречат на гостите да гарантират оставането си в елита, най-вероятно свраките ще прибавят животоспасяващи три точки към актива си, които ще им гарантират оставането в елита и през следващия сезон. Коефициентите дадени от букмейкъра bet365 са много интересни, и задължително трябва да обърнете внимание на този мач!

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
КПР без шанс за оцеляване, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар