Купа на Германия

На 30.05.2015 година бе изигран мачът във финала за купата на Германия за сезон 2014/2015 година. Отборите бяха Борусия Дортмунд и Волфсбург, а стадиона “Олимпиащадион” в Берлин. За Борусия стартираха следните 11: Вратар: Мичел Лангерак, Защитници: Ерик Дурм, Невен Суботич, Матс Хюмелс и Марсел Шмелцер, Полузащитници: Себастиан Кел, Илкай Гюндоган, Шинджи Кагава, Хетрих Мхитарян и Марко Ройс, Нападател: Пиер-Емерик Обамеянг. За “Вълците” пък започнаха на вратата: Диего Беналио, Защитници: Виериня, Налдо, Тим Клозе и Рикардо Родригез, Полузащтници: Луис Густаво, Максимилиан Арнолд, Даниел Калиджури, Кевин де Бройне и Иван Перишич, Нападател: Бас Дост. Съдия беше Феликс Брих.

Мачът започна ударно за Борусия и след гол на Пиер-Емерик Обамеянг жълто-черните поведоха с 1:0. Асистенцията бе за Шинджи Кагава след хубавия му извеждащ пас зад отбраната на “Вълците”.  Две минути по-късно със страхотно спасяване се отчете вратаря на Борусия Мичел Лангерак, спасил удар на Перишич от няколко метра. В 16-тата минута страхотен шанс бе пропуснат от звездата на жълто-черните Марко Ройс. Изведен сам срещу вратаря той стреля в аут. След това дойде и обрата само в рамките на 16 минути. Първо в 22-тата Луис Густаво успя да изравни резултата след удар от близо при спасения от вратаря Лангерак удар на Налдо. В 33-тата брилянтен шут на де Бройне направи обрата за Волфсбург пълен – 1:2. Шест минути по-късно правещия страхотен сезон холандец Бас Дост успя да надскочи Невен Суботич и вкара топката в мрежата на Лангерак и направи задачата за Борусия още по-тежка. До почивката резултата остана непроменен.

Второто полувреме започна при масиран натист на “Вестфалци”. Но въпреки това в 48-тата минута страхотен шанс се откри пред Волфсбург и в частност за Даниел Калиджури, който изпусна сам срещу вратаря. Само 2 минути по-късно Борусия можеха да се завърнат в мача след хубаво центриране от Ройс, засечено от Кагава, но ударът на японеца облиза гредата и излезе в аут. Интригата в мача можеше да свърши в 65-тата минута, когато след добра акция на “Вълците” Ерик Дурм успя да избие влитащата във вратата топка. За Борусия като резерви влязоха Куба Бласчиковски, Лукаш Пишчек и Чиро Имобиле, но това не даде ефект и до края на мача добро положение за символичния домакин не се откри. За Волфсбург като резерви се появиха Джошуа Гюлавоги, Андре Шюрле и Кристиан Траш. Мачът завърши при резултат 1:3 и така Волфсбург записаха първата купа в историята си. Така те се утвърдиха като втори отбор в Бундеслигата през този сезон след отбора на Байерн Мюнхен, който се окичи с шампионската титла.

HTML код на статия

Автор: ThunderBLG


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Купа на Германия, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар