Рим – древен и великолепен

Рим е един от най-древните градове на планетата и днешната столица на Италия. Градът има повече от 2500 годишна история, а в  миналото е бил столица и на могъщата и велика Римска империя.

В наши дни се е запазила голяма част от предишното му великолепие и  мощ и това е една от главните причини потокът от туристи никога да не спира. Всеки идва тук с надеждата поне за малко да усети полъха на онова  безвъзвратно отишло си време и за миг да заживее в епохата на великите римски битки и победи.

Ако скоро ви предстои посещение в Рим  задължително, трябва да посетите красивата  базилика „Свети Петър”, която  заема площ от 15 000 кв., а това я прави най-голямия католически храм в света. Тя е разположена  във Ватикана и цялата е осеяна с огромни  и забележителни статуи на Йоан Кръстител, Христос и 11 – те апостола. Също толкова удивително място е и площадът пред самата църква, който е изграден от Джовани Бернини.

Внимание заслужават и ватиканските музеи, които са общо 11 на брой и човек просто може да се изгуби в тях. Там се съхранява голяма част от историческо и културно наследство  на страната, представено в уникални колекции, които не се срещат никъде другаде по света. Основател на музеите е папа  Юлий Втори живял през 16 век. Колизеумът също предизвиква голям интерес сред  туристите. Негов създател е древноримският император Веспасиан, който започнал строежа на най-големия амфитеатър в империята, но бил завършен от неговия наследник Тит през 80 г. Там са се организарали различни игри и кървави зрелища, както и гладиаторски битки.  А съвсем близко до Колизеумът се намира и Триумфалната арка на Константин Първи.

Впечатление ще ви направи и замъкът Сант Анжело, който днес е музей, но в миналото тук  е имало гробница. Старата сграда е построена някъде около 140 година и оттогава досега стои почти непокътната и напълно автентична. Пантеонът се нарежда сред  една от най-древните и внушителни сгради в италианската столица  и съществува още от  25г. пр. н. е. Той е построен  от Марк Агрипа в чест на всички римски богове.

Как да стигнем бързо и евтино до Рим?

Най-евтино се лети от София до Рим с нискотарифната авиокомпания Уиз еър.

Също така може да провериме цените на самолетни билети до Рим с авиокомпания България еър или Алиталия, понякога цените за самолетни билети до Рим излизат по Евтино с редовни авиопревозвачи.

HTML код на статия

Автор: prodavach


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар