Има ли интернет мания и колко опасна може да бъде тя?

От известно време се говори и пише за безопасността на децата в интернет и пред компютъра. Въпросът е дали самите ние можем да се контролираме и доколко сме станали „роби“ на своя собствен компютър. Фактите за злоупотреби и инциденти все повече заливат медиите. Последната новина е за семейство отглеждало виртуалната си дъщеря, докато тримесечното им бебе умирало от глад. По рано тази седмица родителите на бебето, мъж на 45 години и жена на 25 години, са арестувани в Suweon, град разположен на 40 км южно от Сеул, Южна Корея. Арестът е извършен пет месеца по-късно след съобщението за смърта на детето им. При аутопсията е установено, че тримесечното бебе е починало от недохранване.

Загубили са волята си да живеят нормален живот след като са изгубили работата си“ – казал полицаят Chung Jin-Won, в официалните новини на Yonhap.

Мъжът и жената се пристрастили към онлайн играта Prius и прекарвали голяма част от денят си в интернет кафе. Обсебени от формиране на виртуално момиче на име Анима тяхното дете умирало от глад. Недоносеното детето било хранено веднъж дневно.

Самата игра привлича играчите, защото дава възможност да си взаймодействат с Анима, а също да й помогнат да си възстанови изгубената памет и да си развива емоциите.

Има ли реална опастност за самите Вас? И как да контролирате децата си, когато самите Вие трудно напускате мястото пред компютъра? Това можете да го прецените сами.

Факт е, че работата с компютър влияе не само на физическото ни здравословно състояние, но и на психическото.

Проучванията сочат, че работата в глобалната мрежа води до стрес и депресия. Интернет създава един виртуален свят и постепенно хората започват да губят ориентация в реалния, постепенно губят способността си да водят нормална комуникация и стават уязвими за реалния свет. Хората си създават виртуални приятели и свой виртуален свет, който всъщност може да се окаже по опасен дори от динамичния живот, който биха могли да водят. Затова, когато всекидневието Ви е изпълнено с работата Ви пред компютъра отделяйте поне по 30 минути за разходка в парка или прекарвайте времето си с приятели.

HTML код на статия

Автор: Rali Hristova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Има ли интернет мания и колко опасна може да бъде тя?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар