Вода, торове и почистване на плевелите – вижте колко лесно можете да отглеждате зеленчуци във вашият апартамент

Свежите зеленчуци могат да ви осигурят всички необходими суплементи вашето здраве. Зеленчуците купувани от магазините пътуват много време докато достигнат до вашата кухня, някой са замразявани за да останат здрави и когато вече са на вашата маса те не са толкова свежи, колкото на вас ви се иска. Ето защо оглеждането на свои собствени зеленчуци е много добра идея. Дори да не живеете на село и да не разполагате с градина е възможно да си отглеждате някой зеленчуци на прозореца на апартамента в саксия или малък контейнер.

Лесни за отглеждане зеленчуци

Преди да започнем нека първо разберем какво се разбира под думата „ЛЕСНИ“. Това са растения, които са лесни за засаждане, изискват минимални грижи и са лесни за прибиране. Когато опитате за първи път създаването на домашна градина винаги трябва да избирате лесно адаптиращи се растения. Те се разделят в три основни категории:

  • Листни (включително и билките)
  • Кореноплодни зеленчуци
  • Лози и пълзящи растения

Ето и някой от най-лесните за отглеждане в апартамент растения:

Маруля – има различни видове от този много полезен листен зеленчук. Към почвата трябва да се добавят малко торове при засяването на семената и. Внимавайте, почвата не трябва да остава суха, най-добре е тя да бъде леко влажна но не прекалявайте с водата за да не предизвикате загниването на корените.

Домати – те могат да се отглеждат целогодишно. Започнете със семената, които се поставят във влажна и богата на торове почва. Когато започнат да израстват корените е добре да сложите в саксията им пръчки, за които да се връзват защото корените са тънки и високи и не могат да издържат тежестта на доматите. Препоръчително е във всяка фаза на растежа да се използват торове от новото поколение, които ще помогнат за бързия растеж, ще предотвратят абортирането на цветовете и ще ви осигурят едри, свежи и вкусни домати.

Спанак – още един представител на листните зеленчуци. Лесен е за засаждане, като семената му се засаждат в регулярно в продължение на месец.

Репички – засейте семената и им давайте редовно вода и торове за да се радвате на добра реколта. Осигурете на репичките по-дълбока саксия или контейнер.

Билки – те са много полезни за здравето и не изискват почти никакви грижи. Много подходящи за домашно отглеждане са мента, кориандър, синап, чесън, джинджифил, лавандула, розмарин и други.

Колкото повече растат вашите стайни растения, толкова повече ще осъзнавате, че повечето зеленчуци са лесни за отглеждане. Те се нуждаят само от вода, торове и почистване от плевелите за да можете да приготвите здравословни и вкусни ястия с тях.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар