Как да изберем диван?

Някои от нас все още помнят времената, когато изборът на диван беше много по–лесен. В така наречения елитен магазин „Кореком„ имаше само един модел дивани, за който опашките от хора бяха километрични.

Две десетилетия по-късно нещата коренно се промениха и претърпяха обрат. Голямото търсене и предлагане, понякога е нож с две остриета. В тази статията сме събрали част от най-важната информация, с която трябва да е запознат всеки бъдещ или настоящ
клиент, който държи да притежава качествени дивани:

1. На първо място се уверете, че дивана е изработен от масивна дървесина и кръстосани еластични колани. Попитайте за гаранцията на структурата. Това е от изключително значение за качеството на дивана.

2. Уверете се, че вътрешността на дивана, тоест на възглавниците за сядане и облягане, е направена от формован недеформируем пенополиуретан с различна плътност. В някои случай към този материал се добавя и естествен гъши пух. При него трябва да имате
предвид следното:
-диванът изпълнен от пух изглежда визуално по-намачкан и възглавниците трябва да се оправят редовно.
-втората важна информация е относно пуха. Той трябва да е специално ”Антиалергично„ обработен. Естественият гъши пух е силен алерген и поради тази причина антиалегичната му обработка е от изключителна важност за хора предразположени към алергии.

3. В повечето случаи мекотата на дивана се свързва с гъшия пух. Той е безспорно доказателство, че диванът ще бъде мек и ще се „сгушва” около вас. Но в днешни дни всеки качествен производител предлага също така и формован недеформируем пенополиуретан, който би могъл да бъде с различна плътност. Именно тази плътност определя мекотата на дивана ви. Въпрос на индивидуален избор е дали искате по–класически, уютен, по–намачкан или опънат и спретнат модернистичен диван.

4. Обърнете внимание дали харесаният от вас диван има възможност за сваляне на калъфите на възглавниците и структурата. От значение е дали свалянето е частично или изцяло. Начинът на сваляне на калъфите също не е маловажен. Някои производители предлагат възможност за поръчка на нови калъфи. Цената на новият набор калъфи варира между 40 -70 % от стойността на продукта. Ако се свалят
изцяло и стойността им не надвишава 50%, тогава не правете компромис със себе си и поръчайте снежнобял диван.

5. При избора на дамаска е важно да обърнете внимание на състава й. Погледнете показателите й при анализ с „Martindale test“. Този тест определя устойчивостта на дамаската на търкане. Дамаска с издържливост на около 10 000 – 20 000 търкания е подходяща за домашни условия. Този тест е от изключително значение и именно той ще ви покаже здравината на дамаската.

6. Ако изберете кожен диван, кожата трябва да е естествена, перфорирана, за да може диванът да „диша”, да е двулицево боядисана и да е ръчно кроена. При машинното кроене на кожата се получава, че на места диванът е по–порест, а на други по–гладък. Визуално тази разлика лесно може да се забележи.

7. Разнообразието от кожи е много голямо. Най-честно предлаганите са кравешка, телешка и биволска. Биволската е най-здравата, но на коя ще се спрете е вече въпрос на индивидуален избор и възможност. Кожите биват различни категории според обработката и вида им. Това става с различни масла и химикали. Нашият съвет е да попитате консултанта за конкретната харесана кожа и начинът и на обработка.

Най–хубавото на кожата е лесната й поддръжка. Тя се състои в почистване от прах със суха кърпа и балсам на всеки 6 месеца, а понякога и на година.

8. Проверявайте често сайтовете, предлагащи обзавеждане за дивани на промоция.

Екипът на Divanidea Ви желае успех и се надява да Ви е улеснил в избора.

HTML код на статия

Автор: ka64ei


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар