Гаражни врати – ключовият аспект за безопасността на дома

Гаражните врати са лесен и достъпен начин за увеличаване на стойността на на дома, като със сигурност ще разграничи вашият гараж от останалите. Избраните със вкус гаражни врати, които са идеално съчетани с останалите елементи от дизайна на къщата наистина правят огромно впечатление на всеки, който мине покрай тях.

Забравете за старите врати с крила и панти от двете страни на гаражния отвор, те не само не изглеждат добре, но и създават неудобството да спирате на достатъчно разстояние от тях, да слизате от автомобила си и да ги отваряте. Да не говорим какво се случва при силен вятър, снеговалеж или дъжд, вие сте мокър до кости, а опасността да се затворят вратите преди да преминете с автомобила покрай тях е огромна. Затварянето със сила може да нарани минаващите хора, а щетите по превозното средство могат да са за доста сериозна сума.

Затова днешните врати се изработват по съвсем различен начин, целта е предпазването на здравето и имуществото. Тези гаражни врати не са новост на запад, но в България те все още се налагат на пазара. Все повече собственици на гаражи или гаражни клетки започват да сменят остарелите и скърцащи врати с нови. Вижте кои са най-популярните сред тях:

  1. Безспорно №1 са гаражни секционни врати. Както може да се предположи от името им, те са съставени от няколко секции, които се вдигат вертикално нагоре и се сгъват, като по този начин застават успоредно на пода на гаража. При движението им те не се клатят и вибрират, а целият процес на вдигане и сваляне протича гладко и почти безшумно. Те лесно се моторизират, което е едно огромно удобство, а защитата която осигуряват може да се сравни с крепостна стена.
  2. Врати Berry с въртеливо – постъпателен ход са също сред предпочитаните от много собственици на гаражи. Заради изключително изгодната им цена те са избор номер едно и при общите гаражи на повечето новоизградени жилищни комплекси. Конструкцията им е изключително опростена и на практика няма какво да се повреди, което гарантира дълги години на безпроблемна експлоатация. Единственото нещо за което трябва да мислите е смазването на движещите се части, което също не се прави много често. Удобни са ползване както в ръчен, така и в автоматичен режим, тъй като са изключително леки.
  3. Ролетни гаражни врати – обикновено са изработени от алуминий и са идеални за тесни пространства. Те също могат да бъдат използвани в два режима – ръчен и автоматичен, както и да бъдат без и със термоизолация. Термоизолираните врати са по-добрият избор, тъй като освен че правят гаража ви достатъчно защитен в студените зимни дни, с което паленето сутрин не е проблем, но и са значително по-тихи при движението си.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар