Да почиваме на остров Крит

Ако все още не сте решили къде да почивате това лято – представяме Ви “Остров Крит”!

Лято 2012 на остров Крит

Остров Крит е един от най-популярните и обичани острови в Гърция. Красивите плажове, разнообразните и живописни пейзажи, мекия средиземноморски климат, богатата история и култура, както и вкусната местна кухня заедно формират идеалното място за почивка.

 

Ираклион е петият по големина град в Гърция и столица на остров Крит. Втората световна война Ираклион пострадва силно от бомбардировките иднес в него иа много непривлекателни съвременни сгради от бетон. Но градът претежава велик дух и археологически музей – истинска съкровищница, където са изложени някои от най-прекрасните антични образци.

Ираклион - остров Крит


Ираклион е населяван от времето на неолита и порцъфтява като пристанише на минойското средище Кнос. През XIII в. венецианците го превземат и го превръщат в своя столица в Егейско море, като изграждат и форт, който да отбранява пристанището. Великолепните градски стени на Ираклион са от същия период. Те са дълги 3 км., опасват старата част на града и вие може да ги видите от единия до другия край.

 

Археологическият музей е безпорно сред забележителностите на Ираклион. На много места върху този голям и исторически важен остров са намирани интересни предмети и повечето от тях са изложени именно в този музей. Благодарение на това колекцията е огромна и изключителна. Музеят се намира не далеч от площад „Елефтериас” почти в центъра на Ираклион.

На площада е особено приятно вечер, когато заведенията и ресторантите отварят и тук сякаш се стича половината град, събрал се на вечерна разходка. От „Елефтериас” ще стигнете бързо пеш до другия централен площад в града – „Венизелос”, известен като „Площада с фонтана”. Интересна забелижителност също е Критският исторически музей. Макар и по-малък от Археологическия, той дава добра представа за живота на Крит през вековете.

Курортът Малия е много оживен – страхотно място за млади хора. Лятното веселие е съсредоточено в центъра на града, където до зори може да се наслаждавате на музиката по барове и дискотеки. Това прави града един от най-подходящите места за забавление на остров Крит. През деня прекрасният, дълъг пясъчен плаж е идеално място за всички, които и скат да се радват на слънчевите лъчи. На 3 км. от Малия се намират останките от минойски дворец.

Beчe имaтe възмoжнocт дa ce зaпoзнaeтe c пpeлecтитe нa ocтpoв Kpит пo мнoгo yдoбeн нaчин – c чapтъpeн пoлeт oт Coфия дo Иpaĸлиoн вcяĸa cъбoтa и eднoceдмичнa пoчивĸa нa мнoгo пpимaмливa цeнa.

 

 

HTML код на статия

Автор: Radomir Rusev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар