Защо да купуваш строителни машини, когато можеш да ги наемеш

Един нов много рационален бранш се разви през последните години, наложен от бума в строителството и недостига на средства за инвестиции  от строителните фирми. В днешни дни няма как да се строи както в миналото. Съвременните технологии предлагат най-различни и модерни строителни машини и техника, които улесняват многократно строителния процес. Строителни машини вече има за всяка манипулация в строителството и тяхното разнообразие дава възможност всеки строеж да бъде реализиран в далеч по-кратки срокове, отколкото е било в миналото.

В същото време техниката не е никак евтина, а нейното разнообразие и нуждата от голям асортимент на машини за всяка фирма, прави непосилно за строителните фирми закупуването и.  Така недостига на средства наложи практиката на наемане на строителни машини и този бранш става все по-популярен. Съществува едно добро предлагане на строителна техника от фирми, за които често това е основен бизнес. Те поддържат един голям асортимент от такава като се грижат за нейната поддръжка и подсигуряват и обучени оператори на тази строителна техника. Така всяка по-малка строителна фирма има възможност вместо да дава пари за строителни машини, които всъщност не вкарва в употреба ежедневно, да ги наеме заедно с квалифициран оператор.  Това удобство наистина е много практично за строителните фирми, които не са в състояние на поддържат голям брой строителни машини и скъпа строителна техника.

Защо да се дават толкова много средства за закупуване на скъпа техника, за чиято поддръжка трябват също средства, когато такава може да се наема за известен период от време, да се свърши необходимата работа и след това друг да мисли за нейната поддръжка.

Всъщност наистина е доста практично решение! Особено когато се знае, че съвременната  по-тежка строителна механизация е толкова скъпа, че много малко строителни компании могат да си позволят да имат повече строителни машини. В повечето случаи се инвестира в тези машини, които се използват в ежедневието, а за по-специфичните се разчита на фирми, отдаващи строителна техника под наем.

Наемането на строителна техника е много по-изгодно от закупуването и, защото обикновено се  наема такава само когато има работа за нея. След като се приключи обекта и работата на наетата машина, тя се връща и разходите са значително по-малки от  тези ако решиш да купиш машина, която не се знае кога и дали ще може да възвърне вложените в нея средства. Факт е, че дори да имаш средства и закупиш нова строителна механизация, то дори само след едно използване, цената и вече е спаднала с 25% и тя вече е втора употреба.

Ако става въпрос за строителна техника, която е нужна всеки ден и строителната фирма има достатъчно работа с нея, инвестицията си заслужава, но ако това не е така, покупката на нови строителни машини не е оправдана. Така или иначе този бизнес на отдаване на строителни машини под наем се наложи на пазара и се оказа много функционален, особено в условия на икономическа криза.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар