Ски оборудването

При практикуване на какъвто и да е спорт, всеки трябва първо да се сдобие с необходимата екипировка. Особено, става ли въпрос за ски или сноуборд, защитното облекло трябва да е с най-високо качество.

Обикновено, то съдържа ски каска за предпазване на главата от наранявания, студ, сняг и вятър, както и ски маска, която се явява протектор за очите ви, който ги пази освен от изброените до тук неща, и от слънцето.

Ски маска Oakley Airbrake

Слизаме надолу към термо бельото. На пазара се предлагат много вариант, но това, което трябва да изберете, е хубаво да бъде функционално и хубаво. То предпазва кожата ви от влага, вода, студ и вятър. Отгоре слагаме и пуловер, полар, суетшър или елек – за допълнителна топлина.

За надолу, може да избирате между два варианта – гащеризон или панталон. И двата вида топлят и са водонепромуекаеми. Важното е да покриват обувките ви, но да не ви спъват при движение.

Ръкавиците, пък, трябва да са както достатъчно свободни, че въздухът на извършва циркулацията си нормално, така и прилепнали и осигуряващи добър захват на щеките. Материала, от който са изработени е хубаво да бъде по-мек, за да защити ръцете ви при падане, по най-добрия начин.

Екипировката съдържа дори и специални чорапи, които са влагоустойчиви и задържат топлината в обувките. Те трябва да са плътно прилепнали и еластични.

Завършваме със ски яке – с качулка или без, то трябва да ви топли и да ви защитава от студа, вятъра и снега. Изборът на всеки е индивидуален, но знайте че гърба и врата ви са по-защитени, ако моделът има качулка. Освен това, плюс е ако подплатата може да се сваля и да се слага, тъй като така може да носите якето си и през по-топлото време.

Стигнахме и до обувките – прилепнали, идеално прилягащи към краката ви и свързани към автоматите, така че тежестта ви да пада на ските или сноуборда. Препоръчват се по-твърдите модели, които ще издържат начина и силата ви на каране.

Така или иначе, изберете ски екипировката си според материята и вида спорт. Тренирайте с удоволствие и бъдете внимателни.

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар