Топлоизолиране чрез одобрените за финансиране продукти на МАРИСАН по програма REECL

Надали има човек, който да не обича домът му да е топъл и уютен през студените зимни дни. Също така надали има някой, който да обича високите сметки за отопление. Решението на този проблем се нарича топлоизолация! Когато топлоизолирате Вашето жилище, Вие намалявате драстично топлинните загуби, което се отразява на сметките Ви за отопление.

Една чудесна възможност за качествено и надеждно топлоизолиране са продуктите на МАРИСАН. Всички топлоизолационни решения на тази фирма са одобрени за финансиране по програмата за енергийна ефективност REECL.

Можете да получите до 35% безвъзмездна помощ, както и още 20% допълнителна отстъпка от МАРИСАН (за закупена топлоизолационна система посредством кредит за енергийна ефективност). Ако се възползвате от предложението на фирмата ще получите и други екстри. Те са: енергийна консултация, както и изготвянето на подробна оферта; пълен набор от нужните документи, които са Ви необходими, за да кандидаствате за безвъзмездна помощ по програмата за енергийна ефективност REECL; детайлни инструкции за получаването на тази помощ и монтаж на системата/контрол над изпълнението ѝ.

Кои са одобрените продукти на МАРИСАН?

Както стана ясно всички топлоизолационни системи и решения на фирмата са включени в каталога с одобрени продукти на REECL. Това означава, че те могат да получат финансиране по смисъла на изискванията ѝ. По-конкретно тук става въпрос за интегрираните топлоизолационни системи под марките ТЕРАПОР® и ТЕРМОФЛЕКС®.

Какво представлява програмата REECL?

Това е програма за енергийна ефективност, която е по инициатива на Европейската комисия, Международната банка за възстановяване и развитие и Агенцията за Енергийна ефективност на Република България. Самите средства, които са предвидени за безвъзмездно финансиране по смисъла на тази програма, се осигуряват от Международния фонд Козлодуй. REECL дава реална възможност за получаване на целеви кредити и безвъзмездна финансова помощ на домакинствата и сдруженията на собствениците. Самите домакинства всъщност са физически лица. Полученият целеви кредит трябва да бъде използван с цел внедряване на мерки за енергоспестяване, както и за повишаване на енергийната ефективност на сградите. Отпускането му се осъществява от включените в програмата български търговски банки. Можете да кандидаствате и за повече от един кредит по програма REECL, но само при условие, че проектите Ви не се дублират по един или друг начин. Също така те (проектите) трябва да покриват всички изисквания на програмата за енергийна ефективност REECL. Важно е да се знае, че можете да получите кредит и безвъзмездна финансова помощ само за одобрени продукти и от одобрени доставчици, както е според изискванията на REECL. След като веднъж получите целевия кредит, тогава имате право на безвъзмездна помощ. Това се отнася за всяко кандидаствало домакинство или сдружение на собственици. Самата безвъзмездна помощ ще бъде предоставена едва след като проектът, за който кандидаствате е успешно завършен.

Повече информация по темата можете да получите от този линк: Топлоизолационни решения от МАРИСАН финансирани по програма REECL

 

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Топлоизолиране чрез одобрените за финансиране продукти на МАРИСАН по програма REECL, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар