Как да преградим хола, за да стане и спалня?

При голяма част от българските семейства съществува проблема с недостатъчното пространство в апартамента и тогава започваме да мислим за най-оптималното решение – хем да бъде бързо, хем да бъде лесно.  Ето няколко варианта, които можете да изберете, ако искате да преградите холов ъгъл и да направите и спалня.

  1. Първият вариант е да преградите пространството със секцията. Лицевата страна на секцията я оставате към холовия ъгъл, а задната страна на секцията я завъртате към спалнята. Какво можете да направите, за да нямате грозен гръб на секция във спалнята си? Можете да го шпакловате и боядисате или да залепите тапети. Можете още освен да го облицовате по някакъв начин да сложите и няколко етажерки, на които да поставяте книги и други неща. Както знаете между секцията и тавана обикновено има малко пространство отгоре. Това пространство можете да запълните със цветя и растителност, по този начин ще създадете освен една хубава, уютна спалня и един хубав холов ъгъл.  Или да ако искате да се чувствувате наистина отделени от хола тогава наредете отгоре кутии, които да стигат до тавана. В кутиите можете да слагате допълнителен багаж, които ще стои подредено там.
  2. При втория вариант, ако смятате да смените старата секция, можете да купите секция-етажерка на квадрати, която е без гръб. По този начин ще дадете повече въздух, светлина и ефирност на вътрешната стая. Но пък от друга страна спалнята няма да е напълно добре отделена от хола. Ако имате гости ще трябва да ги изчакате да си тръгнат, за да можете да си легнете в спалнята.
  3. Третият вариант е да направите преграда с плъзгащи стъклени врати. Врата може да се матира частично или изцяло, така че във вътрешната стая да се процежда светлина и да не е напълно тъмно през деня. Това е един много елегантен вариант! На стъклената преграда можете да матирате определени форми или шарки, можете също да ламинирате нещо между две стъкла, например хербаризирани треви или цветя, така че холовите ъгли също да бъдат свежи и да има зеленина, но без да трябва да се грижите за нея. Вариантите със стъкло са наистина много.
  4. Четвърти вариант е разделение от ковано желязо. Това е доста скъп вариант, но за това пък изключително красив! Ковано желязо може да ползвате и само като част от разделението, за оставите светлина да се процежда и в другата стая и да намалите бюджета за изпълнението.
  5. Петия вариант ще ви предложи напълно или частично подвижен параван. Тук вариантите са много, параванът може да е с дървена или метална рамка и обшит както с текстил, така и със стъкло и с каквото друго ви хрумне. Но тук имайте предвид, че параванът ви дава чувство на изолираност но не и на шумоизолираност.

HTML код на статия

Автор: summer


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар