Как да се справим с маркетинга след изработка на онлайн магазин

Все повече начинаещи бизнес предприемачи се насочват към възможността за управление на свой бизнес в областта на електронната търговия. Причината затова е, че изработка на онлайн магазин вече не излиза толкова скъпо, колкото беше преди години и не съществува голям финансов риск. Въпреки че стартирането на такъв бизнес днес е по-лесно от всякога, остава въпросът с маркетинга и начина по който един онлайн магазин се превръща в печеливш бизнес.

Важно е да се обърне внимание на 3 ключови фактора, които до известна степен гарантират успеха на онлайн магазина.

1. SEO оптимизация – нужно е да обърнете внимание на текстовото съдържание в сайта на вашия електронен магазин. То трябва да е оригинално и непубликувано на други места в интернет – това изключва автоматично опцията да копирате текстови материал от сайтовете на производителите на артикулите, които сте пуснали за продажба в магазина ви. Оригиналният текст трябва да съдържа ключова дума – това е думата, която свързва вашия онлайн магазин с търсенето от потребителите в големите търсачки като гугъл. Ако продавате дамски чанти, то в текстовете във вашия онлайн магазин трябва да присъства тази ключова дума.

2. Комуникация в социални мрежи – социалните мрежи са ключов канал за комуникация. Те освен, че посредничат за решаването на проблемите на клиентите, могат да играят ролята и на източник на допълнителни посещения в сайта ви. Препоръчително е, ако планирате кампания по обявяването на нов продукт във вашия онлайн магазин, да включите и социалните мрежи като фейсбук и туитър в стратегията си. Те са идеалната среда за споделяне на информация, така че ако това, което предлагате се харесва на вашите потенциални клиенти, то вероятността те да го споделят със свои приятели и роднини е голяма. Така безплатно получавате по-голяма публика и по-голяма вероятност тази публик да започне да купува.

3. Организиране на игри и конкурси – присъствието в социалните мрежи предоставя много креативни възможности, чрез които да се обвържете емоционално с потребителите си в дългосрочен план. Една от тези възможности е организирането на различни конкурси и състезания. Участието в такива инициативи най-често се случва посредством изпращането на снимка от потребителя в съответната социална мрежа. Условието обикновено е съдържанието на снимката да се свързва с характера на онлайн магазина и да се отбелязва с хаштаг, който е уникален и също така ви позволява да проследите мненията и нагласите на вашите потенциални потребители. Например участниците може да се включват в състезание за “Най-оригинална снимка” с хаштаг #моятаоригиналнаснимка. По този начин ще се сдобиете и с нови последователи в съответната социална мрежа.

Маркетинговите инструменти са може би една от най-важните стъпки, които трябва да планирате след изработка на интернет магазин. Нужно е само да се позамислите и огледате – ще видите брилянтни примери и идеи навсякъде. Реализирането им зависи единствено от това дали имате желание да печелите от вашия електронен магазин.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар