Величествена и красива – това е порталната врата.

Порталните врати са не само външни, а и вътрешни. Те се наричат още и двукрили врати. Допринасят за повече простор, светлина, уют на жилището и стаята, в която са монтирани.

Какво представляват този тип интериорни врати? Те се състоят от две крила на интериорни врати с обща каса. Монтират се, когато отворът е по-голям от 120 см. Имате възможност да изберете дали да са еднакви крилата или пък да са различни – може едното да е със стъкло, а другото да е плътно. Вариант е, едното да е с по-голяма широчина от другото. Относно самия монтаж, имате възможност да избирате дали  едното крило да се фиксира, така че да е тип пасивно и само при нужда да се отваря. Другият вариант е да не се фиксират крилата, а да се отварят постоянно и двете.

При панелните жилища тези врати са много рядко приложими и са свързани с големи ремонтни дейности относно изграждане на подходящ отвор. Ако сега изграждате или проектирате вашия дом, може да се заложи вратата на хола и/или дневната да е широка врата. По този начин освен повече светлина, ще можете в последствие лесно да пренасяте мебели, обзавеждане и уреди.

Порталните врати се изработват от същите материали от каквито се правят и нормалните еднокрили интериорни врати: МДФ, ПДЧ, ХДФ, масивно дърво, стъкло и т.н. Покритията на самия материал отново са идентични с тези, които се предлагат на другите врати. Това е важно, тъй като ако изберете да си закупите и монтирате такава врата, в последствие да имате възможност другите ви вътрешни врати да са в същия цвят и произведени от същия материал, т.е. да не нарушите цялостния облик на дома си.

Всеки клиент си има собствен вкус и виждане за това как желае да изглежда дома му, затова с едно обстойно проучване на пазара може да избере и закупи най-подходящите врати. Без да натрапваме нашата гледна точка, при избор на портална врата ви съветваме да изберете такава, която е с две еднакви крила, а за останалите помещения нека бъдат нормални еднокрили врати, които са идентични. Съобразете цвета навсякъде да е еднакъв, касите също, и ще получите красив, уютен, нестандартен и стилен дом – това, което всеки желае.

Запомнете, че интериорните врати са част от вашия интериор и трябва да бъдат в синхрон с него, а не да се различават коренно. Добре е да бъдете в крак с модните тенденции и да следите новостите. Каквото и да изберете, важното е то да пасва с вашият вкус.

HTML код на статия

Автор: nikola_arnadudov343


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар