Да обърнем внимание на вратите за килер и мокри помещения!

Съвети при избора на врата за килер и мокри помещения!

Основен проблем при избора на врати е решението от какъв материал да са и какъв да е дизайнът им. Повечето хора насочват вниманието си към интериорните врати за кухня, дневна, спалня. На заден план остава изборът за килера и мокрите помещения. Но ако държите да покажете индивидуалния си вкус, да направите жилището си красиво и издържано до последния елемент, трябва да помислите и за тези помещения.

014p.jpg048p.jpg

Помислете за това как ще се отварят вратите там. Имайте предвид, че в повечето случай това са помещения с малки размери. Ако отварянето е навътре, затваряте част от площта, правите я неизползваема, а там всеки сантиметър е важен. Трябва да сте по-практични.

Добро решение би било плъзгащи интериорни врати, за да спестите място. Проблемът обаче е, че плъзгащите механизми не са много устойчиви във времето. Помислете дали такива врати се вписват и в интериора Ви! Недостатък на плъзгащите врати е, че ако пространството е малко, нямате достъп до всичко вътре по едно и също време. Ако смятате да използвате и двете страни на помещението по едно и също време, Ви препоръчваме да си монтирате стандартните врати с каси и панти, който ще Ви бъдат и на другите стаи.

Вариант за килер е монтажът на сгъваема врата, т.нар. тип хармоника. Тя се монтира на релса. В затворено положение е като плоска дъска и не отнема никакво пространство, а в отворено  положение се събира като акордеон. Този вариант не е толкова естетически издържан, тези врати нямат никаква шумо и топлоизолация. Не са особено подходящи за мокри помещения, използват само в много краен вариант.

Вечният проблем с подмяната на интериорните врати е от какъв материал да са изготвени вратите. В интернет е налично достатъчно много информация, относно видовете материали, от които се произвеждат вътрешните врати, техните технически характеристики, предимства и недостатъци. На по-заден план и по-незасегната тема е какъв да е материалът на мокрите помещения и килерите. Това се дължи и на фактът, че повечето хора без много да мислят монтират алуминиеви врати. Да, те са много подходящи за такива условия, но може ли да се постигне по-добра визия и по-красив и цялостен интериор с единични врати, като на останалите помещения?

Може, такъв вариант е HDF, той е с много висока степен на влагоустойчивост. За килерите няма от какво да се притесняваме. Спорен е въпросът с баните. За да се монтира HDF врата в мокро помещение е необходимо следното условие – да имате душ кабина или завеса, която да предпазва вратата от директно обливане с вода.

Изборът винаги остава в ръцете на клиента!

HTML код на статия

Автор: adaptator


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар