Какво представляват дървените щори

Заговорим ли за обзавеждане на жилище, освежаване на обстановката или предпазване от слънцето и жегата, едно от първите неща, за които хората се сещат са щорите, различните модели и видове, отговарящи на индивидуалните нужди на всеки. Според вкуса и възможностите си, хората избират щори за своя дом, понеже те предпазват по най-добрия начин едно помещение от силното слънце и горещия въздух през лятото.

Вид, който привлича много погледи, са различните дървени щори и в частност, хоризонталните. Всъщност, това са хоризонтални щори, усъвършенствани и представени в по-луксозен и елегантен вариант. Дървото придава съвършения уют вкъщи, от който всяко сплотено семейство има нужда. Красотата и необикновената визия за допълнителни плюсове, които само могат да накарат собствениците си да се гордеят, че имат такава придобивка. Те са подходящи за офис, ателие, бизнес сграда и всяко помещение, в което прекарвате част от времето си.

Хоризонталните дървени щори се предлагат в няколко варианта на пазара – модели с ретро или класическа система за задвижване и такива с 25 и 50-милиметрови ламели. Обикновено, цвета на кордите и профилите се комбинира с този на дървесината. Те се изработват по поръчка и индивидуални изисквания на всеки клиент, като характерен за всички е дървен корниз, прикриващ горната греда. Можем да дадем за пример, щорите на Камакс – http://www.kamax.bg/p/Darveni-horizontalni-shtori. Тук откриваме голямо разнообразие от дървени хоризонтални щори с класически външен вид, който не остарява.

Хората, които познават лукса, а и тези с усет към красивото и изисканото, несъмнено оценяват по-високо дървените щори – от уюта, който създават, до миризмата и цвета им, допринасящи за атмосферата в съответното помещение и разбира се фактът, че предпазват от високите температури навън.

По принцип, светлината се определя и регулира чрез повдигане или промяна на ъгъла на ламелите. Хората ги ползват предимно за правоъгълни прозорци, но винаги може да се изработят такива с по-нестандартна форма или размери. Що се отнася до цветовете, гамата е изключително богата и засищаща човешкото въображение.

Дървените щори се монтират на таван, стена или прозорец – в рамката до стъклото или челно. Всеки клиент има право да заяви желанието си относно размери, форма, цвят, начин на управление, укрепвания и т.н. Има възможност за добавяне на различни екстри, като датчици за температура и осветеност, контролери, електро или ръчно управление и други.

Хоризонталните дървените щори създават неповторимо усещане вкъщи – обстановка, в която лесно ще се отпуснете и ще оставите грижите настрана. Колкото и да са високи температурите навън, вкъщи или в съответното помещение, те ще бъдат такива, каквито желаете вие. Като една перфектна инвестиция, възвръщаща се многократно, дървените щори привличат хората с качествен материал, естествен вид – аромат и цвят, и разбира се изработка от професионалисти, които биха направили и невъзможното за удобството на своите клиенти.

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар