Как да монтираме касата на входната врата?

Случвало ли ви се е някога да монтирате входна врата? Знаете ли как точно се процедира? Какво първо трябва да направите? А инструментите, какви трябва да са? Тези въпроси биха затруднили много от вас. За професионалистите това не е сложна задача, но тези, които никога не са и помисляли, че ще трябва да монтират врата, ще се затруднят доста. Има строги изисквания и правила за последователността на подготовката на мястото и монтажа на вратата, които при спазване, ще ви улеснят максимално.

Преди да пристъпите към монтиране на входни врати, трябва да подготвите добре отвора, в който ще я поставите. Той се получава след като демонтирате настоящата каса, била тя дървена или метална. Ако според техническата оферта е необходим по-голям строителен отвор, то настоящият се разширява. Където е възможно, новата метална каса се вкопава (чрез канал в отвора). Монтажът на ъглова каса се извършва с помощта на П-образни укрепващи профили, които са предварително заварени на нея. За разлика от този вид каса, блоковата каса се монтира директно посредством хоризонтални и вертикални профили. Долната част на касата трябва да е равна с нивото на пода.

Отвесирането на касата се извършва от страната на пантите като използваме отвес или нивелир. Ъгловите каси пък се анкерират посредством арматурно желязо, монтирано при укрепващите профили на касата.

Блок касите се закрепват с помощта на винтове и дюбели през отворите на хоризонталния и вертикалните профили на касата. При бетонните стени се препоръчва използването на дюбели, които се самонавиват. За тухлените стени се продават специални дюбели за тухла с дължина най-малко 150мм.

За да не ви затрудни монтирането на металната врата, ще е необходимо да си набавите следните инструменти: чук, ролетка, бормашина, нивелир, перфоратор и апарат за заваряване. Ако смятате, че няма да се справите сами или не сте уверени в способностите си, можете да се доверите на професионалистите.

HTML код на статия

Автор: ivan_stefanov_83


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар