Когато избираме входна врата

В днешно време всеки е намерил начин да защитава себе си от нежелани престъпни посегателства. Но когато не сме сами, а вече имаме многобройно семейство и сме изградили свой собствен дом, е добре да гарантираме сигурността на близките си. Това може да стане като закупим и монтираме на входа на жилището си подходяща врата. Тя ще бъде сигурната преграда между външния свят и нашето семейно царство. Ще съхранява домашния уют и ще допълва интериора и екстериора на дома ни.

За да гарантирате сигурността на близките си, трябва да заложите на здравите метални врати. Те ще бъдат чудесно допълнение за дома ви и същевременно ще го предпази от кражби.

В случай, че изберете да сложите дървена врата на входа на жилището, изберете модел, който да е от качествена дървесина и да има метален кант по крилото. Обкова също не е за пренебрегване. Той може да промени изцяло входа на дома ви. Специалистите препоръчват дебелината на крилото да е 70 мм и да съдържа добра шумо и топлоизолация. Така жилището ще е добре изолирано.

Изберете врата с две заключващи системи, които са напълно независими една от друга! Така ще осуетите всяко намерение за влизане с взлом в жилището. Още една гаранция за сигурност е и бронировката на патрона.

Когато избирате врата за входа на дома си, обърнете внимание накъде се отваря тя – наляво или надясно, навън или навътре, и дали модела, на който сте се спрели е подходящ за вас.

Не пропускайте да поставите шпионка на вратата, макар че повечето модели се продават с тази екстра, оформена като чукче. Добре е шпионката да има обхват 180градуса.

Друг важен белег, който трябва да търсите е броя на пантите. За да е по-издръжлива, вратата трябва да има поне 3 броя панти. Именно на тях се държи крилото, затова е важно да бъдат здрави и надеждни.

Ширината на первазите трябва да е 7 см, за да могат да обхванат стената и да закрепят здраво вратата. Добре е касата да може да се регулира. Така няма да личи, ако се наложи да се кърти стената и ще си спестите частичния ремонт на коридора. Много хора не обръщат внимание на това, когато поставят своите нови врати и след това съжаляват.

Ако държите на сигурността на дома си, изберете най-доброто на пазара. Металните врати не са като едно време, когато бяха грозни и изглеждаха недодялано. Днешните врати от метал са толкова красиви, че всеки би искал да ги има на входа си. Изберете качеството, здравината и красотата, защото само така ще получите всичко, което ви трябва, накуп.

HTML код на статия

Автор: stefanivanov332


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар