Неутралните цветове в обзавеждането и техните предимства

Мислите ли, че неутралните цветове са скучни? Сега ще развенчаем този мит. Разбира се, винаги има място за блясъка на цветните тонове, но сега ще ви запознаем с предимствата на неутралната цветова схема в интериорния дизайн. Неутралните цветове създават спокоен фон, на който могат да изпъкнат някои смели елементи в интериора ви.

Неутралните цветове подчертават мебелите и текстила в дома ви

Текстилните елементи в една стая често се сливат с нея. Една от тайните на интериорните дизайнери е да подчертаят присъствието на модерни  дамаски, завеси, покривки, декоративни възглавнички и други текстилни елементи, като ги поставят на неутрален фон. Ако стените ви са боядисани в ярко оранжево например, това ще отнеме от блясъка на текстилните елементи и те ще останат в сянката на искрящия цвят на стените. В никакъв случай това не е непременно лошо решение. Когато комбинирате правилно цветовете, може да се получи сполучлив интериор.

Неутрални цветове в интериора
Казано по-просто наслояването на цветовете е ключът към добре проектираното пространство и неутралните цветове позволяват това да се случи по-лесно. Разгледайте снимката на банята по-долу. Неутралната цветова схема позволява на модерната вана, лъскавите плочки, дървената стълба и съвременните дървени шкафове да излезнат на преден план и да разкажат за дизайна на стаята.

Никога не се отегчавайте от неутралното

Ярките и неонови цветове изглеждат привлекателно, но когато трябва да прекарате няколко часа в стая с такива цветове, те започват да дразнят очите и ви се иска да се махнете от там. Най-добрата характеристика на неутралните цветове е, че от тях няма да ви заболи глава и няма да уморят очите ви. Неутралното си остава класика. Ако мислите, че това не е подходящо за вас, пробвайте да разхвърляте няколко възглавници в ярки цветове или да поставите красив букет от цветя на масата.

Мислете за неутралната цветова схема като за една инвестиция, която ще ви позволи да избегнете разочарованието от цветните интериори и ще ви осигури дизайн, който няма да остарее. Представете си тази спалня с ярки цветове на стените – със сигурност усещането за спокойствие и уют, няма да е същото.

Неутралните цветове предлагат цветни възможности

Искате уникален интериор, който да изразява вашата личност и мислите, че неутралните цветове няма да сработят при вас, нали? Грешка! Това е още една причина да изберете неутрален фон за вашия интериор. С него вашия личен стил ще излезе на преден план, което ще ви позволи да покажете избора на готин дизайн и собствените ви предпочитания.

Има причина дизайнерите все по-често да се спират на неутралните цветове на стените, особено в модерния интериор. Те позволяват на линиите на висококачествените мебели и архитектурата на една стая да я оживят и да бъдат забелязани. Смелите черно бели дамаски и възглавници в снимката по-долу са толкова интересни, защото фона е неутрален и те със сигурност изразяват смел личен стил. Освен това архитектурните елементи в тази стая оживяват благодарение на спокойната цветова схема. Ефекта на дървената стена и сводестия таван щеше да е загубен, ако фона беше в по-смел цвят.

Неутралното работи за всички стилове

Вече отбелязахме, че неутралните цветове работят добре при модерния дизайн, но по-важното е, че те работят при всеки стил. Независимо дали дома ви е модерен, традиционен, смесен или провинциален стил – неутралния фон е идеален.

Белите и сивите стени позволяват на стаята визуално да изглежда по-просторна и приветлива. Те позволяват на всеки следващ собственик на жилището да изгради собствения си стил. Всекидневната по-долу е доказателство за това твърдение. Сивата цветова схема е всичко друго, но не и студена. Стаята изглежда много приветлива, добре проектирана и топла.

Ненатрапчивите цветове са идеален избор за всеки интериор. Използвайте ги и във вашия дом, за да създадете класическа атмосфера на дизайн, който никога не остарява. Неутралния фон е всичко друго, но не и скучен и освен това той винаги е отворен за нови интериорни решения.

HTML код на статия

Автор: studio79


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар