Скъпоценни или полускъпоценни камъни, като орнаменти в подаръци и сувенири

Ето Ви една идея за подарък за рожден ден– камък под формата на бижу, украшение или пък сам по себе си. Разбира се ще трябва да изберете правилния камък, защото всеки камък има своите специфични свойства и е в състояние да донесе успех и благополучие на лицето, на което го давате.

На всяка зодия отговаря определен вид камък и за това е добре подаръкът да бъде съобразен с това.

Камъните в зависимост от зодията:

Овен- аметист или ордоникс;
Телец- ахат;
Близнаци- берил или топаз;
Рак- изумруд;
Лъв- рубин;
Дева- кристал или сапфир;
Везни- диамант, опал, турмалин или берил;
Скорпион- топаз или хелиотроп;
Стрелец- тюркоаз;
Козирог- оникс или хризопас;
Водолей- сапфир или обсидиан;
Риби- александрит или аквамарин;

Не трябва да ропускате и една подробност, която гласи, че някои камъни се подаряват само в комплект. Така, че когато избирате обърнете внимание и на това.

За мъжете най- добър вариант е изборът на копчета за ръкавели, разбира се, ако ползва такива. Алтернатива е пръстенът под формата на печат с орнаменти от малки камъни.

Някои хора вярват, че скъпоценните и полускъпоценни камъни са вкаменели цветя и за това притежават редица техни свойства. Например свойството на някои камъни да нарастват или пък да притежават свой собствен език.

Ако сте решили чрез подаръка си да изразите страстни чувства на любов е добре този подарък да е във вид на бижу, гарнирано със смарагд.

Ако пък трябва да покажете, че се разкайвате за нещо, подходящ подарък ще бъде този, който е гарниран със сапфир.

Когато решите да поздравите някого за добрата му форма се спрете на ахата, който е символ на признание за красота или на александрита, който е символ на елегантността.

Гранат, карнеол и оникс са символи на семейното благополучие.
На непостоянния мъж подарете смарагд. Такъв подарък може да защити един човек от различни проблеми, които го измъчват през целия му живот.

Успех и просперитет може да бъде предизвикан от подарък с топаз или яспис.

В деня, когато майката роди дете е добре да й се подари лунен камък. Този камък символизира майчинството, и може да спести неприятности не само на детето, но и майка му.

За мъже най- добрият вариант е избора на рубин. Той е символ на смелост, честност и дава сила в трудни ситуации.

Що се отнася до знаците на зодиака, различните камъни са покровители на съответните календарни месеци.

През първият месец на годината- януари са подходящи гранатът и кварцът. Гранат може да подарите на свой близък и той ще го пази от болести и ще му носи успехи.

Камъните на февруари са планинският кристал, аметстът и ониксът. Аметистът се счита, че притежава магически свойства. Жени, които носят накити с аметист привличат силно противополжния пол.

С топенето на снега през месец март навсякъде започват до ромолят потоци в които се отразяват игривите отблясъци на слънцето. Аквамаринът е подходящият камък за този месец. От древни времена се смята, че аквамаринът е подходящ амулет за двойки. Аквамаринът също защитава собственика му от заболявания на гърлото и зъбите.

През месец април се радваме на чист и свеж въздух, синьо небе и вятър. Свежестта му съответства на брилянта и кристала. Брилянтът носи защита срещу врагове и зли духове, а също носи и късмет. Добре е той да е в пряк контакт с човешката кожа. Може да ви отърве и от лоши сънища.

През май започва цъфтежа в природата с цветовете на буйна зеленина. Поради тази причина, символът на този месец е смарагдът. Този камък често се носи от моряците, тъй като ги предпазва от смърт. В допълнение, камъкът се използва от векове от магьосници и мъдреци.

Юни се отличава с пълнолунието и ярките звездни нощи. Вероятно поради тази причина, лунните камъни и перлите са били приписвани на този месец. Перлите са комбинирани нюанси на лятото с неговите тихи юнски нощи и сутрини. Перлитеl предпазват от несподелена любов и уроки, имат редица лечебни свойства.

Месец юли е най-горещият месец на лятото и камъните на този месец са топлите рубин и карнеол. Рубинът носи късмет и предпазва от опасности. Карнеолът предпазва от уроки и носи радост. Карнеолът помага при спиране на кървене и успокоява централната нервна система.

С пристигането на август, всичко започва да прилича на есента: жълти листа, изсъхнала трева. Поради това, през август подходящите камъни са хризолит и оникс. Хризолитът предпазва от кошмари. Ониксът предпазва от изневяра. За тези, които са родени през август, той ще им донесе щастие в семейния живот.

Септември е началото на есента. В красотата на този месец перфектно се вписва ясписът, който отразява разнообразието на цветовете: червено, лилаво, жълто, зелено, бяло, черно. Има една стара легенда, която казва, че ясписът е първят минерал, открит от човечеството. Талисманът от яспис предпазва от призраци, а също и от прекомерна суета. Содалитът и лазуритът олицетворяват цветовете на есента и небето в различни часове на деня. Такива камъни могат да помогнат за подобряване на паметта.

Топаз, аквамарин и морганит са камъните на месец октомври. Те са прозрачни минерали със стъклен блясък. Според легендата, топазът и аквамаринът могат да повлияят на морето и го успокоят по време на буря. Топазът дава на човека мъдрост, интелигентност и щедрост,а на жената – красота. Аквамаринът защитава скъпото приятелство от зли хора.

За ноември символите са обсидиан, червен и розов корал. Обсидианът помага заусъвършенстване остротата на мисълта, коралът помага за подобряване на паметта.

Камъните на месец декември са топаз, тюркоаз, синият цирконий. В тези минерали сеотразяват цветовете, които блестят на слънцето в снежинките. Тюркоаз – пазител на съдбата и циркон, който е отговорен за увеличаване на умствените способности.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Скъпоценни или полускъпоценни камъни, като орнаменти в подаръци и сувенири, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар