Съвети при ремонт и обзавеждане на баня

Изграждането на една баня е трудоемък и доста скъп процес, а ремонтът й още повече!

Обикновено цялостният ремонт, който се прави струва доста скъпо и дори за малка баня е необходима минимум четирицифрена сума, заради обзавеждането, дребни детайли, дизайн, самият ремонт и т.н.

Ако решите сами да обзаведете банята и да платите единствено за „майсторлък” (или вие можете и сами да се справите), то ремонтът ще ви струва значително по-евтино. Не е необходимо да закупувате скъпи плочки, аксесоари и други неща за вашата баня. На българският пазар се предлагат супер изгодни решения за обзавеждане на баня: мебели, аксесоари и декорация на баня, българско производство или просто внос на по-ниски цени.

Какви са стъпките при ремонтът на една баня?

На първо място е необходимо да се реши дали е необходим цялостен ремонт или частичен. Частичният ремонт определено е свързан с по-малко главоболия, разходи и работа. Въпреки това ние ще разгледаме извършването на цялостен ремонт и важни стъпки, които трябва да предприемете, за да бъде възможно най-ефективен.

Стъпка 1: Бюджет

Определете наличният бюджет, с който разполагате за цялостен ремонт на банята, за да не се окаже, че сте стигнали до някакъв етап и не може да довършите ремонта поради липса на средства.

Стъпка 2: Проучете цените на стоките

Смятате да заменяте плочките, мебелите, аксесоарите, осветлението и всичко останало. Тогава направете проучване за цените. Вижте всяка част, която ще заменяте с какво може да бъде заменена и какви алтернативи се предлагат в даден ценови диапазон. Опитайте се да впишете всички заменяеми елементи в него.

Стъпка 3: Кой ще прави ремонта?

Ако вие разбирате от тази дейност, тогава ще ви е нужно единствено време, но поне ще спестите пари за ремонт. Може да помолите и приятел да ви помогне, който е „на ти” с тази сфера на дейност. Той със сигурност ще ви таксува по-малко или изобщо няма да ви вземе пари. Третият и най-скъп вариант е наемането на професионалисти. Едва ли е нужно да се споменава, че тук качеството ще е много по-добро, но и цената, която ще платите за ремонт, ще е по-висока.

Стъпка 4: Избор на плочки

Изберете плочки за стените и пода. Имате избор между фаянсови и теракотени. Изберете стила плочки за баня, които искате, цвета и закупете нужния брой, спрямо квадратурата на вашата баня.

Стъпка 5: Избор на мебели за баня

В зависимост от площта на вашата баня, изберете подходящи мебели.

Стъпка 6: Избор на аксесоари за баня

Изберете подходящи аксесоари, които ще ви влязат в употреба. Това може да бъде огледало, халка за кърпи, държачи и много други.

Стъпка 7: Избор на осветление

Помислете за осветлението на банята ви – къде искате да е, какво искате да е и т.н.

Стъпка 8: Ремонт на тавана

Проучете какво ще е нужно за ремонт на тавана, на банята.

Стъпка 9: Допълнителни неща

Ако искате да добавите душ кабина, вана, джакузи или нещо друго, то е добре предварително да впишете този разход в бюджета, предназначен за ремонт и обзавеждане на вашата баня.

HTML код на статия

Автор: luxima21


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар