Гаечни ключове

Какво е гаечен ключ? За хора, запознати с този вездесъщ инструмент, този въпрос може да звучи глупаво, но в действителност, не всеки е използвал гаечен ключ, или не знае какво точно представлява или как работи. Да не говорим за многото различни видове и с какво всеки е по-добър от останалите. Най-общо казано, те се използват за разхлабване и завиване на болтове, гайки, тръби и други. Гаечните ключове са изработени от много здрав материал, най-често това е хром-ванадиева стомана.

Има различни видове ключове, всеки проектиран с различни цели и работи по различни начини.

Отворен ключ

Отворен тип гаечни ключове, например, са проектирани просто. Те се състоят от едно парче желязо с дръжка и U-образен отвор на един или двата края, предназначен да отвива или завива гайката или болта. Най-често, ако двете страни имат отвор, те са с различни размери, с което се цели по-голямо удобство.

Тресчотка

През годините, тези ключове са били основно средство на професионалните механици, както и на направи си сам майсторите. Те са изминали дълъг път, тъй като са въведени на пазара в средата на далечната 1860-те години. Има няколко причини за техния успех.

Качествени гаечни ключове

Двупосочна употреба. Тресчотките разполагат с лост, който променя посоката на свободното движение, което от своя страна позволява употребата им за завиване и развиване.

Сменяеми глави. С този инструмент могат да се отвиват или завиват различни размери болтове, с помощта на сменяемите глави.

Тръбен ключ

Това е регулируем гаечен ключ, предназначени за хващане и завъртане на тръби. Тръбният ключ има горна челюст, наречена кука, която се движи нагоре и надолу с помощта на гайка за регулиране. Този инструмент е направен от чугун, стомана или алуминий. Алуминиевите версии са по-скъпи от другите, но те компенсират с лекотата си. И са предпочитани от професионалните майстори, защото ръката им не се изморява толкова при продължителна работа.

Съществуват и редица други ключове, сред които: ключове за джанти, ключове за свещи, лули, ключове с чупеща глава, рязана звезда лухи ключове и др.

Също така в нашият онлайн магазин ще намерите инструменти за зацепване на двигатели.

Автор: webselo.com

HTML код на статия

Автор: Творческо писане и копирайтинг


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар