Онлайн кредити – какви са техните предимства и недостатъци?

Онлайн кредитите имат своите положителни и отрицателни черти, както е с всичко друго в живота. Нека първо да погледнем положителните страни на този тип кредитиране за да го опознаем по-лесно:

Онлайн кредитите са бързи…

Обикновено онлайн кредитите са една неделима част от съвременния начин на живот, защото със своята бързина те предлагат сигурност и усещане, че винаги има някой, на който да разчитаме. Те се отпускат в рамките на броени минути и по тази причина ако са ви необходими неочаквано пари за поправка на нещо или пък за покриване на някакъв неочакван разход, то онлайн кредитите могат да ви измъкнат от затруднено положение с лекота.

Не се изисква гарант…

Отпускането на онлайн кредити обикновено в 99% от случаите не изисква гарант. Единствено вие гарантирате за сумата, която теглите. Това става единствено като докажете, че имате доходи от заплата, стипендия, пенсия или нещо друго. При един много малък процент от хората онлайн кредитите могат и да изискват гарант и това е в случай, че човекът не може да гарантира сам за връщането на сумата със собствените си доходи.

Не изискват излизане от дома…

Ако сте затрупани с ангажименти и няма как да излезете от дома или от офиса, няма никакъв проблем да получите кредита си. Причината е, че онлайн кредитите се отпускат изцяло по интернет и парите ще ви бъдат приведени по банкова сметка, без да е необходимо присъствието ви някъде. Също така, за тях се кандидатства изцяло по интернет и не е нужно да присъствате лично в офиса. Единственото което трябва да знаете е, че най-вероятно ще получите телефонно обаждане за да уточните подробностите.

Условията са прозрачни…

Онлайн кредитите се отпускат при доста прозрачни условия. Обикновено е написано съвсем ясно колко пари ви се отпускат и колко ще трябва да върнете. Освен това е написано съвсем ясно има ли такса за разглеждане на заявката ви или не. В допълнение, небанковите финансови институции, които отпускат този тип заеми, обикновено отпускат малки суми и за кратък период от време, което обяснява защо тук се избягва излишно усложняване на условията.

Какви са недостатъците?

Малки суми…

Обикновено онлайн кредити не се отпускат в много големи размери. Типични са суми от порядъка на 200 – 300 лева, в отделни случаи около 400, но много рядко повече. Ако имате нужда от по-голямо кредитиране, то този тип заеми не са за вас.

Кратки срокове…

Онлайн кредитите се отпускат за доста кратки срокове от време, например за две, три или четири седмици. Това означава, че човек трябва съвсем скоро да е готов да върне заема.

Високи лихви…

Макар че лихвите на онлайн кредитите изглеждат малки, това е на фона на малките суми. Ако обаче изчислите каква е лихвата като процент, тогава ще видите, че тя всъщност изобщо не е малка.

Зависимост от трудов договор…

Този тип онлайн кредити не се отпускат на хора, които нямат трудов договор или друг гарантиран източник на доходи. Това се прави с цел да се гарантира на кредитодателя, че във всеки случай парите ще бъдат възстановени, както си му е редът.

Нужда от банкова сметка…

Ако не притежавате лична банкова сметка, тогава няма как да получите парите. Този тип заеми се отпускат изцяло по банков път.

HTML код на статия

Автор: kreditinfo


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар