Перголи – идеалното решение за „покрив“ без колони над големи площи

Когато търсим решение за покриване на външни площи, искаме нещо бързо, лесно и изгодно, което обаче ще предпазва успешно от външните атмосферни влияния и ще си върши работата максимално добре.

Все повече клиенти избират за целта перголите. Те са не само бързо и лесно решение, но са изключително ефективни във функцията си да предпазват от дъжд, сняг и вятър.


Какво представляват перголите?
Това са системи за външно покритие, които имат плъзгащ механизъм за лесно придвижване на „покрива“. Специалното покривало се монтира в устойчив алуминиев профил. Перголите могат да покриват големи площи, без да се налага поставяне на междинни колони. Това е възможно благодарение на структурата им със свързани модули.

Идеални са както за промишлени площи, така и за заведения, мансарди, селски къщи, къщи в близост до плажа, големи тераси.

Освен всичко друго, перголите придават и естетически външен вид на сградата.

Условия за монтаж

Перголите позволяват гъвкавост при монтажа. Могат да се поставят между вече налична дървена дограма или стоманена конструкция. А могат и да се монтират на изцяло самостоятелна носеща конструкция.

Устойчивостта им е изключително голяма. Издържат на сила на вятъра до близо 120 км / час.

От какво са изработени перголите?

Тези издръжливи структури са направени от профили от пресован (екструдиран) алуминий с положено термоактивно прахово покритие. Като завършек се поставя PVC пласт за по-добра термоизолация. Винтовете и болтовете са от висококачествена неръждаема стомана.

Перголите обикновено се правят с достатъчно голяма ширина на плата (18м) и проекция 13 метра, без да се прекъсва плата. Но също така могат да се свържат няколко перголи в едно.

Управление на перголите

Стандартният начин за управление на перголите е с двигател и посредством електронен механизъм с дистанционно управление. Движещите механизми са с издръжливост до 600 кг товар. Кабелът за свързване между тях е многожилен и обвит от неръждаема стомана. Якостта му позволява издърпване на плат повече от 900 кг.

Свойства на материалите

  • Водоустойчивост

Материалът на изработка на плата е изцяло водоустойчив.

Освен това е вградена анти-капкова система, която не позволява стичане на вода от краищата на перголата към вътрешността.

В предния профил на конзолите има монтирана система, която отвежда водата от покриваната площ. Това са водосточни тръби, които отвеждат дъждовната вода. Те са дискретно скрити в алуминиевите колони.

  • Вентилация

Перголата може да се отваря при всяко междинно положение, което позволява под перголата да навлиза въздух. Така се осигурява вентилация в пространството.

  • Засенчване

Перголата е единственият толкова голям сенник. Осигурява сянка на големи площи и изолира топлината в пространството отдолу. Не позволява нагряването от слънчевите лъчи да проникне под покритието.

  • Защита против вятър

Освен своята устойчивост на вятър, перголите позволяват монтаж на допълнителни прозрачни ветроупорни платна от страни. Така покритото пространство ще се предпази от вятър.

Под платнището на перголата може да се монтира друго платнище, което има декоративна функция. В същото време обаче така се получава една въздушна възглавница, която подпомага свежият въздух в покритото пространство.

Повече информация относно перголите и техните разновидности, може да намерите на следния линк: http://www.kamax.bg/p/Pergoli

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар