Повече уют с модерни и актуални котли на течно гориво и газ

Някои от най-актуалните въпроси през студените месеци са свързани с отоплението през зимата и най-вече по какъв начин да постигнем комфортен  и топъл дом, без да ни се налага да  плащаме космически сметки за ток.

Ако  за вас да се отоплявате на ток е прекалено скъп вариант, помислете за алтернативни варианти като котли на твърдо гориво или котли на течно гориво и газ.

Добър вариант е и отоплението не с климатици или печки на ток, а с котли на пелети.

Котли на газ и биомаса може да немерите тук: http://eurotherm.org/онлайн-магазин/отопление.html

Котли на пелети цени са около 360 лв на тон. Предимството на този вид отопление е, че е екологично чисто, а самите котли са напълно безопасни и удобни за използване, защото са снабдени със системи за управление на мощността и защита от обратно горене. Посредством този метод на отопление се използва остатъчната дървесина от различни производства и по този начин се постига максимално усвояване на природните ресурси.  Чрез използването на пелети, които са изработени специално, за да отделят достатъчно топлина в дома, вие вече не се притеснявате за сметките за ток и имате всички необходими условия, за да си почивате и да се радвате на един топъл и приятен дом. Обслужването на котлите не е никак сложно и няма да ви създаде проблеми, защото единственото, което трябва да се набавя по време на отоплителния сезон са пелетите.

Разбира се, съществуват и електрически котли, които работят на принципа на всеки един електроуред, консумиращ ток, при което коефициента на полезно действие на котела е около 99 %.

Котли на течно гориво и газ определено са по-евтин вариант на отопление, който е добре приложим в ежедневието. Моделите, които се предлагат на пазара ще ви изненадат с модерен дизайн и високо качество. Това е уред, който може да ви осигури висок комфорт на топла вода и изключително лесно обслужване. Котелите имат LCD-дисплей и ергономично управление. Можете да избирате и  между комфортен или икономичен режим на подгряване на водата. Най-хубавото е, че този тип котли са икономични и чрез тях можете да облекчите семейния бюджет с по-ниски сметки и повече уют и удобство у дома.  Ако търсите образцова енергийна ефективност, можете да започнете с покупката на котли на течно гориво и газ.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар