На какво да наблегнем при избора на входна врата?

Въпросът при избора на подходяща входна врата, изисква разширено проучване и особено внимание. Преди години входните врати са защитавали само и единствено от престъпните действия на правещите опит да проникнат с взлом крадци. В днешно време нещата са много различни – всяка една входна  врата осигурява освен безотказна работа и сигурност, също така и защита от студ, изолира топлината през горещите месеци от годината, неприятни миризми, от шум и други.

Сигурност

Първият  и най-важен критерий при избор на входна врата за дома, офиса, вилата  и т.н. е нивото на нейните  защитни функции. Изработени са различни модели входни врати, всеки един,  от които се отличава със собствени специфични качества.

Предлаганите модели на пазара са много, а също така и варирането в цените им. Има метални врати на сравнително ниски цени, основната функция, на които е защитата. Различните класове модели предлагат различна степен на защитеност. Изпитаната заключваща система при моделите е на високо ниво, като потребителите сами трябва да преценят кой е най-добрият избор за тях. Взломаджиите използват два метода за проникване в частната собственост- чрез груба физическа сила или интелект. Професионалистите в областта, за предотвратяване на такъв тип нежелани действия от страна на нарушителите, съветват при покупка на метална врата, клиентите да залагат на модел с повече от една заключваща система. Причината за това е, че нападателите най-често залагат на отключването на вратата пред разбиването. При наличие на две и повече ключалки, крадците биха се затруднили, а за потребителите това е от съществено значение. Съществуват модели, които притежават ключалки различни от стандартните, чието местоположение по вратата е почти незабележимо или скрито. Такъв тип модели са особено ефективни, тъй като дори малко забавяне от страна на крадците би довело до залавянето им.

Изолационни качества

По отношение на изолационните качества на входните врати се предлагат модели с изолационен материал тип „пчелна пита”, полистирен, минерална вата или полиуретанова пяна.Тези материали имат много добри изолационни качества.Освен това входната врата трябва да има и много добри уплътнения, които да прилепват плътно по касата и крилото, за да не допускат студените или топли течения вътре в дома.

Специалистите съветват да не се направят икономии по отношение на входната врата и освен дизайна и цветовете обръщайте внимание и на функционалността им.

HTML код на статия

Автор: marinen4ev332


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар