Какви грижи са нужни за вашите лаптоп батерии и за самият лаптоп?

Днес технологиите са двигателят на прогреса и без тях живота ни би бил немислим. Толкова сме свикнали с компютрите, че те сякаш стават продължение на ръцете ни и ние прекарваме в тяхната компания поне по 5-6 часа на ден. Дали обаче им обръщаме достатъчно внимание и полагаме грижи за тях. За да не предизвикаме преждевременният им ремонт е добре да се съобразяваме с няколко изисквания:

Не дърпайте щепсела – вместо да станат и да изключат зарядното, много от нас хващат кабела и го дърпат докато са седнали. Да, спестяват се няколко крачки, но скоро ще се наложи да се купува ново зарядно заради разхлабени връзки. По-лошото е, че тези хлабави връзки могат да доведат до късо съединение в самият лаптоп и пораженията ще са много големи. Също така внимавайте да не притискате кабела с мебелите за да не го прекъснете.

Не вадете вашите лаптоп батериитова е много често срещан проблем при по-нетърпеливите. Когато лаптопите забият веднага се започва едно лудо натискане на бутони. Следващото нещо е изваждането на батерията им, но внимавайте – това може да доведе до връщането към фабричните настройки и загубата на страшно много информация. Друг проблем свързан с вашите батерии за лаптоп Aser например,  е неправилното им зареждане. Много често те се оставят да се изтощят напълно, но това е пагубно за тях. Да, пълното използване на заряда беше задължителен за старите NiCd и NiMH батерии, но при новите трябва да се зареждат когато паднат до 10-15%. Правилната поддръжка на батериите ще ви даде средно по 3-4 часа време на работа в продължение на 2-4 години, докато след лоша експлоатация само след 6-7 месеца вашите лаптоп батерии ще започнат да се изтощават няколко минути след като ги изключите от зарядното.

Лаптопът не е кино – знам, че всички обичат да гледат филми на лаптопа. В това няма нищо лошо освен навика с филмите да се употребяват пуканки, чипсове и всякакви други храни и напитки. Лаптопите не заслужават такова отношение, защото е ясно че клавиатурата за отрицателно време ще стане мазна, а трохите много лесно ще влязат в нея и тя ще престане да функционира нормално. Още по-страшно е ако я залеете с вода или друга напитка.

Почиствайте клавиатурата – може би сте чували, че клавишите на мобилните телефони и на лаптопите са едни от най-мръсните неща. Те имат много повече бактерии на квадратен сантиметър дори от публична тоалетна, затова всеки ден трябва да се почистват с дезинфектант. Не пръскайте директно срещу клавиатурата, а използвайте памуче или кърпичка. Това освен вас ще предпази и лаптопа ви от повреди заради натрупаният в него прах.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар