Селектиране на парфюми или как можем да изберем най-подходящият

Определението на термина парфюми обикновено се изчерпва с две думи – смесица от аромати. Те могат да бъдат изкуствени и естествени. Всеки човек избира своята козметика без да осъзнава, че тя е като описание на личността му. Опциите за аромати варират от плодове до мускус, от пикантни подправки до свежи цветя.

Как се избират парфюми?

Първата стъпка е да се реши какъв да е букета. Може да се избира между един от следните варианти:

  • Флорални и плодови парфюми – цветните аромати са базирани на масла от растения като жасмин, роза, гардения, портокалов цвят и карамфил. Те като цяло са по-женствени. Плодовите нотки като малина, личи и ябълка създават чувство на романтика и могат да обрисуват много красиви картини в съзнанието ни. Те са свежи и могат да се използват винаги и навсякъде.

  • Ориенталски парфюми – те обикновено се правят от ванилия, мъх от дъб и аромат на балсамово дърво. Те са екзотични и се пазят само за специални случаи, защото имат тежък аромат. Този тип парфюми са по предпочитани от зрелите жени, които знаят какво искат.

  • Дървесни и папратови парфюми – това са най-вече мъжки одеколони и се използват предимно вечер.

Изборът на парфюми зависи от това кога и къде ще се ползват. Флоралните и по-леките аромати са много подходящи за деня, докато екзотичните и тежките са за нощта. Леките парфюми са подходящи и за работното ви място.

Много важна част от изборът на парфюми е тяхното тестване. Почти всеки втори прави голяма грешка при покупката – пръска се върху лентичката и веднага се помирисва, така се усещат само връхните нотки, но не и същността на парфюма, която се разкрива едва след около половин час. Самата дълготрайност на парфюмите се крие именно в способността им да разкриват аромата си в 3 стъпки:

  • Връхни нотки – те са първият аромат, който се усеща веднага след пръскането на парфюмите

  • Сърдечни нотки – те се появяват след връхните и се определят като основният или истинският аромат на парфюма. Тези нотки се усещат най-дълго време.

  • Базисни нотки – те са последната стъпка в разкриването на ароматите на парфюма и при тях основно се усещат компоненти като мускус или етерични масла.

Последното нещо, с което трябва да се съобразите при селектирането на парфюмите е избор между по-голяма или по-малка разфасовка. Тук съображението ви трябва да бъде с това, дали парфюмът е за ежедневна употреба или само за специални случаи. В първият случай логично трябва да имате голяма разфасовка, докато при вторият, малката разфасовка е по-подходяща.

Както може би се досещате има и значение от къде закупувате вашите парфюми и козметика. Най-добре е да се доверите на реномирани и с дългогодишна история онлайн магазини като Ивис. Само така можете да бъдете спокойни, че ще получите качествени козметични продукти и маркови парфюми на достъпни цени. Ако сте с ясната идея, че търсите наистина дълготрайни и неустоими аромати, тогава не се колебайте, а ги потърсете.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар