Тайната на красивата коса са редовните грижи

Много жени се интересуват от това как да поддържат косите си подхранени и бляскави. Всъщност тайната е в редовните правилни грижи. Разнообразието от шампоани, маски, спрейове и т.н. е огромно. Преценете какъв тип е косата ви или се консултирайте със специалист, за да подберете правилно продуктите, които са подходящи за вас.

Ако сте под непрекъснато напрежение и стрес, това със сигурност ще се отрази върху косата ви. Постоянната тревожност може да намали активността на кръвообращението в кожата на главата и съответно състоянието на косата да се влоши. Хранете се балансирано и почивайте винаги когато можете, за да се радвате на добре изглеждащи коси.

Честото миене на косата не е вредно, стига наистина да е замърсена. Ако е с подходящ шампоан, не е проблем да се измива и през ден, та дори и всеки ден. Продуктът трябва да не е прекалено алкален, т.е. да не остъргва косъма и да не го прави уязвим. Ако имате мазна коса е препоръчително да я измивате с по-хладка вода, защото ако използвате гореща мастните жлези ще се активират и това ще доведе до още по-голямо омазняване. Максималната температура за всички типове коса е 36 градуса. Освен това когато се миете с по-хладка вода се тонизира кожата на главата. Епидермисът се заглажда и косъмът придобива здрав и лъскав вид.

През лятото трябва да обърнете повече внимание на грижите за косата си. Тя започва да се омазнява бързо и е необходимо да повишите броя на измиванията. Добре е да използвате специални шампоани за излагане на слънце. Те предпазват от вредните UV лъчи. Измиват косъма и същевременно го хидратират в дълбочина. Можете да ползвате този тип шампоани веднага след плаж на влажна коса. Слага се съвсем малко количество  и се масажира нежно скалпа. След това не търкайте дължините, а направо изплакнете с вода. Пяната ще се спусне и ще ги измие, без да ги изтощавате с груби движения. Помнете, че ако оставите дори малко шампоан по косата си, тя ще стане безжизнена.

Често пъти косата става суха след боядисване. Дългите и къдравите коси също имат този проблем. А именно цъфтене и липса на блясък. Стига да искате можете да се справите с тази пречка. Необходимо е да използвате само меки и щадящи шампоани. В повечето продукти от този тип има ценни масла, протеини или смесица между тях. След шампоана е задължително да подхраните косата си. На пазара и във фризьорските салони се предлагат много овлажняващи маски. Те правят косъма бляскав и еластичен. След маската е добре да нанасяте подходящ балсам без отмиване. Той предпазва косата от вредните външни влияния.

Ако косата ви цъфти прекалено бързо, използвайте течни кристали. Те прикриват разделените краища и подхранват косъма. Нанасят се няколко капчици и леко се притиска докато не попият в косата. Хубаво е да изпробвате различни серуми и спрейове, докато не откриете най-подходящия за вас. Когато е мокра, цъфтящата коса не бива да се разресва. Така се разрушава и накъсва още повече. В крайна сметка, нищо няма да ви помогне по-добре от редовното ходене на фризьор, това включва подстригване и терапии според типа коса.

Още ного модни съвети и тенденции можете да откриете тук.

HTML код на статия

Автор: george


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар