Готови бизнес решения с франчайз системи

Тъй като съвременните франчайз системи предлагат готови бизнес решения, можете да проявите творчество в рекламата и маркетинга. Успелите франчайзополучатели използват най-различни тактики, за да накарат клиентите да влязат в магазините или ресторантите им – безплатни мостри, купони за намаления, , обществени инициативи, директна реклама и други трикове.

Ако сте решили да си купите франчайз и за да сте от хилядите успели в бизнеса франчайзополучатели, ето няколко основни правила:
– Най-важното решение е да изберете продукта, който Ви интересува. Наемете си консултант да оцени, дали сте подходящ за този франчайз. Важно е да съчетаете дисциплината със страст и да избягвате прекалено бързото разрастване за сметка на качеството.
– Сред най- често срещаните грешки е подписването на договора без адекватно проучване на бизнеса.
– Бъдете реалисти – да притежаваш франчайз за бързо забогатяване не е схема.
– Контактувайте с повече настоящи и бъдещи франчайзополучатели – не се предоверявайте на телефонни разговори и интернет – може да срещнете неопитни франчайзополучатели или франчайзодатели на нов или много малък бизнес. Може да се сблъскате с франчайзодатели с прекалено агресивно разрастващ се бизнес, който да може да обслужва адекватно своите франчайзополучатели; или посредници, важна за които да е само комисионната.
– Кардинално решение може да е и мястото, затова добре помислете преди да се доверите на интуицията си.

Франчайзполучателите не могат да успеят без добри служители. Печелещите такива се отнасят добре със служителите си, за да се отнасят и те добре с клиентите Ви. Ако осигурявате бонуси на служителите си – стоматологична и медицинска помощ и други преференции, ще можете по-дълго да разчитате на тях. Не забравяйте, че трябва да спазвате правилата за франчайз, той не е за независими хора и зависи от ежедневното изпълнение на бизнес плана и оперативния наръчник, готовност за спазване на указа и вярност към изпитаната вече във времето система.

Какво показват изследванията на Международната франчайзинг асоциация? Повечето закупили франчайз – 82%, продължават и след петата година да са на пазара, в сравнение с 20% от новите независими фирми. Франчайзът се радва на редица предимства, превръщайки го в динамично развиващ се и примамлив бизнес и е една от съвременни форми на търговско дистрибуторство.

Франчайз системи извън България – Salone Franchising

 

HTML код на статия

Автор: Virosss


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар