Кой консуматив за принтер пасва в моя принтер?

Много от клиентите ни идвайки в нашия магазин казват: „Трябва ми консуматив за принтера ми. Той е малък, мултифункционален, черен, купих го преди година“. За съжаление тези данни са твърде малко и недостатъчни, за да можем да Ви посочим точния консуматив за вашия принтер.

При закупуване на консумативи за принтера Вие трябва да знаете точния модел на вашия принтер. Не е достатъчно да запишете само марката (например Canon, HP, Epson, Brother), нужно Ви е и точното наименование на модела например Canon Pixma MP540, Epson Stylus SX100. Точното наименование на уреда може да намерите написан на Вашия принтер.  Кой модел притежавате може да видите също така и в книжката дадена Ви при закупуването му или на опаковката на принтера Ви.

Консумативи за принтери се продават във всички магазини предлагащи принтери, както и в специализираните магазини за принтерни консумативи. Съществуват вече и професионални онлайн магазини, специализирани изцяло в областта на принтерните консумативи. В тях имате специално меню за избиране на подходящия консуматив за Вашия принтер. След като посочите модела ще Ви бъдат предложени вариантите консумативи, които може да използвате. Много от мастилено струйните принтери се продават с касетите с най-малък капацитет. При закупуването им след това имате възможност да си купите отново тези с по-малкия капацитет или с по-големия. Има обаче и такива модели в които имате само един вариант, този които е бил при закупуването на принтера и не съществува такъв с по-голям капацитет.

В почти всички лазерни принтери първоначалните тонер касети не са заредени на 100%. Затова не се учудвайте ако принтера покаже сравнително бързо, че касетата е празна или печатът вече не е добър. Те са така наречените introductory тонер касети. На повечето касети също е отбелязано с надпис introductory изписан на самия консуматив.  И в лазерните принтери пасват в някои от случаите тонер касета с малък и по-голям капацитет.

Купуването на консуматива може естествено да направите и вземайки старата касета от принтера Ви. На всеки консуматив е написан номер, който е номера на касетата пасваща във вашето устройство. При този вариант обаче не винаги може да се каже дали има касета с по-голям капацитет за вашия модел. Така че оптимално е ако търсите по номера на модела на Вашия принтер.

Ако във Вашия принтер пасват касети с различен капацитет това е отбелязано винаги на опаковката на принтера и евентуално в книжката. При пасване на голям и малък капацитет касета при закупуването на принтера винаги се слага първоначално възможно най-малкия капацитет.

HTML код на статия

Автор: print-magic.eu


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Кой консуматив за принтер пасва в моя принтер?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар