Слънчеви колектори – неизчерпаем източник на енергия

Голяма част от хората, които инсталират в домовете си слънчеви колектори го правят главно, за да си подсигурят екологична и неизчерпаема енергия от слънцето, а също и защото са загрижени за околната среда. Освен това хората започват да осъзнават голямата енергийна ефективност на слънчевите панели, които осигуряват енергия и намаляват разходите на домакинствата за електроенергия. Въпреки това обаче, първоначалните разходи за покупка често може да бъде пречка за мнозина. Именно инвестицията, която трябва да направят ги кара да се откажат от покупката им, но много малко хора гледат напред в бъдещето и виждат, че след година-две тези системи ще са изплатили парите си. Вие сами ще усетите това по банковите ви сметки, които, вместо да намаляват, те ще са на плюс, тъй като разхода ви за електроенергия ще бъде сведен до минимум. Ето и малко по-подробно обяснение как слънчевите колектори на Емде Солар пестят пари:

  • Източник на енергия

Соларните панели за топла вода поглъщат слънчевата светлина и я конвертират в енергия, подходяща за употреба в домакинството. В повечето домакинства, панелите са поставени на покрива и са свързани към отоплителната система. Те са съставени от тръби с два слоя и вакуум между тях, като разбира са се покрити със специално покритие, което привлича и поглъща слънчевите лъчи, а те на свои ред се преобразуват в топлинна енергия. Вакуумът между слоевете не позволява на топлинната енергия да се губи в пространството, за това и слънчевите колектори са с висок процент на ефективност над 95%.

  • Видове колектори и начин на работа

Основно двата най-разпространени вида са вакуумните колектори с термосифони Heat Pipe тръба. Заради високата си ефективност и отлични показатели те са масово използвани, като най-голям процент от монтирани колектори има в районите с най-високи температурни стойности. Там пада най-голям процент от слънчевата радиация. И двата вида колектори с Heat Pipe тръбаи с термосифон функционират повече от добре. Само няколко минути след като са монтирани, те вече отделят топлина. Особеното при колекторите с термосифон е, че при тях водосъдържателя трябва задължително да бъде монтирани над тръбите, тъй като се наблюдава естествената конвекция на горещата вода се изкачва нагоре. Докато при колектори с Heat Pipe технология процеса се извършва в най-горната част на техните тръби.

Слънчевите колектори на Емде Солар са една уникална възможност всяко домакинство да намали своята зависимост от непрекъснато поскъпващата електроенергия, като използва безплатна и неизчерпаема енергия от слънцето. Само месец Вие сами ще се уверите, че това е най-правилното решение за вас и вашето семейство.

Пълната информация за колекторите с термосифон можете да намерите тук: http://www.emde-solar.com/модели/слънчев-колектор-термосифон

Повече за другия тип колектори с Heat Pipe тръба можете да прочетете на http://www.emde-solar.com/модели/слънчев-колектор-heatpipe

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Слънчеви колектори – неизчерпаем източник на енергия, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар