С какво омагьосва ароматът на дамски парфюми?

Независимо дали се надявате да привлечете някой мъж или искате да подобрите текущата си връзка, естествените аромати ще повишат чувството на близост и ще обогатят вашия сексуален и любовен живот.
Учени са установили, че ароматът на парфюм създава усещане за привлекателност и уникалност у всеки човек. Доказано е, че жените предпочитат ухание на мъже, чиято генетика е подобна, но не твърде сходна с тяхната собствена.
Проучванията през 1998 г. и 2006 г. от Алън Хирш  са установили, че мъжете се възбуждат най-много от ухание на лавандула. При жените притокът на кръв към интимните места се повишава от аромат на краставица и женско биле.

Ако парфюмът ви прави по-спокойни или по-уверени, той естествено допринася за култивиране на положителни емоции, проявяване на повече търпение и такт, намаляване на задръжките.
Някои етерични масла са известни със своята способност да балансират сексуалните хормони. Те работят на физическо ниво. Други етерични масла стимулират мозъчните центрове, свързани с емоциите.
Най-известните аромати, включени в дамски парфюми, които привличат мъжете са:

  • Лавандула. Тя съдържа 180 съставки. Някои проучвания показват, че ароматът на лавандула, може да бъде полезен при импотентност. От древни времена, тя се свързва с любов и романтика. Клеопатра е използвала влиянието на лавандулата, за да съблазни Юлий Цезар и Марк Антоний. Според съвременните традиции лавандулата се поставя под леглото на младоженците, за да се насладят на страстна нощ.
  • Ванилия. Тя  е много гъвкаво растение. Може да се пие, яде и притежава силен аромат. Истински афродизиак! Чувственото й ухание напомня за прясно приготвена храна. Състои се от страстни и мистериозни ориенталски аромати. В момента ванилията е много популярна като ароматизираща грижа за тялото, прилага се на свещи и освежители за въздух.
  •  Канелата произлиза от Шри Ланка и Южна Индия. Има един епизод от притчите, където съблазнителка подмамила плячката си на легло, поръсено с канела. Отличителната миризма идва от жълтеникава мазна течност, която се освобождава, когато се натроши кората на канелата.
  • Тамянът расте като малки дървета или храсти, които се намират в южните арабски страни- Йемен и Оман, както и в Североизточна Африка (Сомалия). Когато се направи разрез на клонките, от растението изтича смола.              Ароматът от тамян стимулира сетивата. Той се използва също и в китайската медицина за вътрешно стимулиране на стомаха и насърчаване на храносмилането

Givenchy Absolutely Irresistible е завладяващ аромат с изразително присъствие на жасмин и базисни дървесни нотки. Притежава неустоимо цветно ухание. Изяществото му е подсилено от червения цвят на флакона. Лансиран през 2008година, той продължава да печели доверието на дамите!

HTML код на статия

Автор: anainsert


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
С какво омагьосва ароматът на дамски парфюми?, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар