Флоралните парфюми – най-предпочитаните дамски аромати

Флоралните парфюми са с аромат, доминиран от цветните нотки. Те са в голямата си част дамски парфюми, въпреки това някой от тях могат да бъдат класифицирани и като унисекс. Флоралната група парфюми може да бъде разделена на няколко подгрупи като „Едноцветни“, „Флориенталски“ (игра на думи – комбинация между цветни и ориенталски), „Опияняващо цветни“, „Цветен букет“, „Плодово-цветни“, „Нежни цветни“, „Зелени цветя“, „Дървесно-цветни“, в зависимост от това дали ароматът е съставен само от цветя и колко вида са те, или има примес от други ароматни групи.

Цветната ароматна категория е една от най-старите използвани за производството на парфюми от престижните дизайнерски къщи. В миналите епохи, флоралните парфюми са били на огромна почит и са показвали социалният статус на най-богатите. Тогава и мъжете и жените са използвали цветните парфюми, направени от силни ароматни масла.

Роза, жасмин, портокалов цвят, карамфил, олеандър, лотос, магнолия, тубероза и други скъпи натурални масла са най-често срещаните съставки използвани в производството на цветните парфюми.

Флоралните парфюми остават една от най-популярните ароматни групи и до ден днешен, те са изключително много на брой и техните характеристики привличат хората от всички поколения.

В ранните години на производството на парфюми от френските дизайнерски къщи се е спазвал традиционният начин за производство – етерични масла, ботанически съединения и някой субпродукти от животински произход като мускус. В съвремието, начинът на производство доста се е отдалечил от класическият стил, тъй като вече парфюмерийните компании имат лесен достъп до хиляди ароматни суровини и на практика не се сблъскват с никакви ограничения, с които е трябвало да се справят предшествениците им. Днешните дизайнери имат възможност да проявяват огромна креативност при създаването на своите красиви произведения на изкуството. Те могат да възпроизведат цветни аромати по химически начин, като новите ухания са доста по-силни и сладки от реалните прототипи. Сега могат да се намерят ароматни нотки на камбанки, малини пъпеш, ябълка и още много други по всяко време на годината, тъй като могат да се синтезират по изкуствен начин, а не да се чакат истинските цветя или плодове да узреят.

Въпреки тези предимства на новото време, старите класически парфюми все още са предпочитани от тези, които разбират от благоухания и ще останат завинаги. Традиционният стар опияняващ цветен парфюм съставен от богати и тежки флорални нотки все още е модният диктатор на пазара и продажбите му не могат да бъдат надминати от днешните му последователи.

Също така старите флорални парфюми от бели цветя като момина сълза, гардения, фрезия и други, които са част от старите дни, продължават да отстояват своите позиции и да запазят своите ревностни почитатели.

HTML код на статия

Автор: mediafusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар