Gucci – модния гигант

Модния гигант Gucci отбелязва своя 91-ви рожден ден в края на месец март. Модната къща „Гучи” е основана през 1921 година във Флоренция от Guccio Gucci. Първоначална идея е била да се произвеждат модни и кожени аксесоари, като по-специално внимание е било отделяно при произвеждането на чантите, като благодарение на тях и други пътни аксесоари, компанията натрупва състояние през 50-те и 70-те години на миналия век. Днес Gucci предлагат дрехи, парфюми, очила, бижута, бельо, обувки и други.

Миналата година Gucci отпразнува пищно своя 90-те годишен юбилей с пищно тържество, специална модна линия прет-а-порте, първата така колекция на Gucci е през далечната 1978 година. На партито на модния гигант присъстват редица знаменитости. Освен специалната модна линия, която пуснаха миналата година, италианския концерн откри музей във Флоренция, посветен на историята на марката Gucci, който разкрива богатството на модния гигант създаването й. Музеят се намира в творец от XIV век, простираш се на 1 715 квадратни метра. Представени са колекции от чанти, тоалети, развитието на логото от създаването на марката през 1921 година от Гучио Гучи до днес. Основното, което трябва да покаже музея за марката Gucci е как тя е надминала модата и е станала част от нашата култура. Основателя на марката Гучио Гучи е бил портиер в хотел Savoy в английската столица Лондон и вдъхновен от различните чанти за багаж е решил да открие собствено ателие за кожени изделия във Флоренция през 1921. Освен изложбените пространства, музея разполага с библиотека, кафене и малък бутик. Днес “Gucci” е собственост на компания на Франсоа Пино, а главен стилист е на Gucci е Фрида Джанини.

Гучи се стремят да задоволят изискванията дори на най-взискателните хора. Дизайнерите използват само естествени материи, като най-предпочитани са кашмир, вълна, коприна и кожа. Освен красиви и елегантни дрехи, Gucci предлагат на хората, които обичат скъпите и луксозни удоволствия, различни аксесоари – очила, колани, бижута, парфюми и други. Като всяка голяма марка и Gucci не е пожалена от имитатори на пазара, които предлагат ниско качествени реплики на символични цени. Най-масово срещани са репликите на обувки и маратонки с логото на компанията и имитации на парфюмите GUCCI GUILTY. Най-големия разпространител на такива ментета естествено е многолюдния Китай, който внася 70 процента от тях за Европа и света. Най-малкия проблем при тези реплики е, че стоката е некачествена. Некачествените имитации на парфюми на различни световни марки, може да доведе до отключването на различни алергии и косопад. За да защитят стоката си големите компании вече разработват „тайни черти”, по които се позиционира логото и специфични критерии, за това как да бъдат изработени етикетите.

HTML код на статия

Автор: nettrio


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Gucci - модния гигант, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар