Най-важното за туристическите щеки

В днешно време, светът се усъвършенства непрекъснато. Това е предпоставка за развитието на всякакви технологии и предмети за потребление, улесняващи човешкия живот. Някои от тези помощни средства, съдействат и за развитието на определени отрасли. Един от тях е туризмът – отрасъл, който напредва с всяка изминала година и който се разраства, подпомагайки икономиката на страните.

Един от „клоновете” на туризма е т.нар. планински туризъм. Не винаги, когато отиваме на планина, попадаме в снежна клопка и се нуждаем от ски щеки. Понякога  тръгваме на поход и когато стигнем, трябва просто да се изкачим до определеното място. Въпреки че снегът го няма да ни пречи, това не прави маршрута ни по-лесен-има множество височини, наклони и стръмни, и трудни пътеки, по които трябва да поемем. За тази цел са създадени, а днес вече и често търсени туристическите щеки. Те притежават характеристики, които ще ви бъдат от полза, ако попаднете точно в такава ситуация. Това, с което ви помагат те, е баланса, който осигуряват, разпределяйки еднакво товара и собственото ви тегло не само върху краката ви, а и върху щеките, които играят ролята на другите ви два крайника. Както всяко нещо, разбира се и щеките се срещат в различни видове, затова трябва внимателно да избирате, в зависимост от това какви функции притежават.

Телескопичните туристически щеки са много удобни и практични, понеже могат да се ползват от няколко души. Те имат възможност и за задаване на определена дължина, в зависимост от това дали се изкачвате, слизате надолу или вървите по равен път. Ако пък нямате нужда от тях, може лесно да ги приберете в раницата си, докато отново дойде време за тяхната помощ.

Туристическите щеки с мека и удобна дръжка ще ви бъдат от полза ако в бъдеще мислите да предприемете повече от един планински похода. Те прилягат на ръцете ви и правят използването им истинско удоволствие. Има различни видове, можете да избирате как и за къде да ги хванете, за максимален комфорт.

Туристическите щеки с антишокова система поемат напрежението, което се постига при удара на щеките в земята. Така на тях се пада по-голямото натоварване, а вие сте облекчени възможно най-много. В този случай е важно да проверите дали тази система може да се заключва, понеже ако се изкачвате, тя изисква повече ваша сила, отколкото тази на щеката.
Щеките, които имат сменяеми чашки са много полезни,понеже не им позволяват да потънат в снега или в земята. Всъщност чашките са тези неща, намиращи се на върха на щеките. Има различни видове чашки – кръгли за кална почва, такива, които приличат на снежинки – за сняг, можете и да се сдобиете със всички типове.

Има и туристически щеки с различни върхове-остри, гумени, с форма на краче… Всеки един е подходящ за определен маршрут. По принцип най-използван е този, който има повече от една допирни точки със земната повърхност. Той издържа и помага при най-различни повърхности-камъни, лед и т.н. В тези случаи самите върхове имат голямо значение-алуминиевите върхове не са толкова издържливи колкото карбидните, но имате възможност и да смените върховете, ако не ви пасват.

Има и други екстри, които предлагат туристическите щеки, различни видове дръжки, такива с вградени камера или фотоапарат, компас. Има богат избор, така че осмисляйки горе посочените характеристики, трябва да се сдобиете с най-подходящите.

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар